wifi-ключалкаТрадиционно се смята, че основата на всяка система за контрол, управление и ограничаване на достъпа е контролер, който контролира изпълнителни устройства, като четец, с цел да пусне посетител в стаята; турникет или преграда, която ограничава достъпа.

Електромеханични или електромагнитни брави, които отварят врати при поискване от ACS контролер.

Въпреки това, както често се случва, изборът при инсталирането на система ACS не спестява основните компоненти на системата, но задвижващите механизми (говорим повече за брави) обикновено се купуват от Китай, опитвайки се да минат по-евтино, като се има предвид, че това е второстепенно устройство. Така ли е?

Ако е така, тогава какво да правите в случаи на прекъсване на захранването, дори и да не е кратък период от време, дори ако системата има автономен източник на захранване, който също е органичен във времето. В този случай на първо място стои такова незначително защитно устройство, което е решаващо в ежедневието, но не е взето на сериозно от специалистите по инсталирането на системата за сигурност.

Първият извод: не пренебрегвайте такива „незначителни“ устройства като заключване, дори ако сте закупили най-сложната система за контрол, управление и ограничаване на достъпа, която вероятно е част от интегрирана система за сигурност, която включва и система за видеонаблюдение, система за сигурност и пожарна безопасност, сигнали и други системи за поддържане на живота в сградите.

В случаите, когато контролът на достъпа (ACS) е само подсистема, трябва да се предвиди всяка подсистема на системата за сигурност на предприятието да има свои първични и резервни източници на енергия. Това правило ще елиминира възможността за отказ на някоя от подсистемите в случай на авария или умишлено изключване.

Вторият извод: отделен основен източник на енергия за всяка подсистема, както и отделен резервен източник на захранване, елиминира възможността за проникване в защитената зона.

Заключение: Когато проектирате система за сигурност, не пренебрегвайте дори незначителни елементи на системата, като например брави за достъп, които ще гарантират безопасност в непредвидени ситуации.

Ключарите от SOFIA KEY сме изключително горди да ви предложим качествени ключарски услуги на изключително добри цени. Ако сте заключени у дома или не можете да влезете в собствения си дом, ние сме правилните специалисти за случая. Наш екип ще пристигне на място, ще отвори проблемната врата и при желание от Ваша страна ще отстрани проблема, като смени или ремонтира повредената брава или патрон.