wifi-ключалкаОт своя страна електронните брави се делят на електромагнитни и електромеханични брави.

Електромагнитните брави заключват вратата и я поддържат в това състояние поради действието на магнита, инсталиран в табелата за удар на вратата.

В ключалката с електромеханично задвижване болтовете на ключалката се задвижват, монтиран вътре в конструкцията;

Какъв тип електронен код на ключалката на вратата, която сте закупили за вашия дом, във всеки случай ще трябва да го свържете към източника на електрически ток. В крайна сметка електронните системи работят в мрежата. Има и модели, в които като батерии се използват батерии и блокове за непрекъсваемо захранване.

Фактът, че зареждането на батерията наближава критична точка, устройството ще ви уведоми предварително със звуков сигнал. Но дори и това да се случи във ваше отсъствие (например по време на дълго пътуване), когато батерията се разрежда, вратата ще остане в „затворено“ положение, така че да сте сигурни за безопасността на вашия имот.

Как да монтирате електронна ключалка на вратата със собствените си ръце?

На пръв поглед изглежда, че монтажа на този тип брава на вратата е много трудна задача. Ако обаче подходите към нейното решение без бързане и паника, тогава е напълно възможно дори професионалист да се справи с него.

Инструменти:

  • Бормашина и свредла (най-често комбинираната ключалка е инсталирана на металната врата, така че свредлото ще е необходимо за метал);
  • Комплект отвертки;
  • Клещи за рязане;
  • Лента.

Ако има друга брава на вратата, тогава, на първо място, трябва да я премахнете: Развийте винтовете, които държат кутията на ключалката и я извадете от контакта;

За да поставим нова електронна ключалка, извършваме монтаж: Ако остане в гнездото на старото устройство – добре. Ако не, тогава с помощта на налични инструменти разширяваме и задълбочаваме дупката по такъв начин, че задвижването на електронното заключване да бъде поставено вътре;

Поставяме задвижването вътре, като маркирате точки за закрепване на вратата;

Според направените мерки – изрязват се нишките в дупките;

На следващо място, трябва да оставите жица към заключващото устройство, с което електронното заключване ще се захранва;

Компетентно свързване на задвижването към жицата;

Вторият край на задвижването трябва да бъде отстранен от противоположната страна на вратата (от страната на пантите);
В непосредствена близост до електрическия контакт се поставя електронния блок и се фиксира на стената с помощта на специално проектирани крепежни елементи;

Необходимо е да свържете изхода от електронния блок и системата на вратата (за това използваме двужилен проводник);

От предната страна на вратата се монтира и закрепва електронния панел;

Свързва се електронния блок към електрическата мрежа;

Зареждат се необходимия брой клавиши и се прави проверка на работата на ключалката.

Съвременните модели ви позволяват да увеличите, ако е необходимо, броя на клавишите, с които можете да отворите вратата, до десетина. Неизползваните или изгубените ключове могат да бъдат блокирани и да не се страхувате от неоторизиран достъп.

Електронните ключалки за сигурност се отварят чрез директен контакт с клавиатурата, но могат да имат функция за дистанционно отваряне. Електронните ключалки могат да бъдат свързани към защитния панел, към който ще бъде подаден съответния сигнал при опит за пробив. Тази опция може да бъде конфигурирана дори на мобилния телефон. И с всеки подобен инцидент ще идва информация чрез SMS.

Електронните комбинирани брави са удобни, надеждни, издръжливи, имат стилен и атрактивен дизайн. Висококачествените брави от известни производители са оборудвани с антизащитни панели, защита от атмосферни влияния, валежи, и замръзване (ако бравата е инсталирана в частна къща и работи на улицата). Ако все още се страхувате, че няма да можете да се справите сами с инсталацията – потърсете помощ от ключарите. Настройката на тази ключалка е деликатна материя, само при правилно извършена работа, бравата правилно ще изпълнява функциите си, защитавайки вашия дом.