домофонДомофонна система – се прилагат на отделни етажи на жилищни сгради. Тези системи ви позволяват да направите домофон за цялото стълбище, което обхваща от 2 до 8 апартамента. В повечето случаи стълбищните клетки имат 2 или 4 апартамента. Ето защо е много по-изгодно да закупите система с една врата и да поставите във всеки апартамент на монитора. В случай, че нямате стандартен брой апартаменти на сайта: 3 апартамента, 5 апартамента и така нататък – възможно е решаването на проблема с избора и инсталирането на домофон с много абонати!

Характеристики на комплекта за няколко апартамента.

Домофонът с много апартаменти ще бъде отлично решение за контрол на достъпа в жилищен комплекс, голяма многоквартирна сграда. Има редица работни параметри, които влияят върху цената на комплекта.

Например вземете комплект, включващ панели за повикване и монитори. Панелите имат следните характеристики:

  • Корпус, защитен от вандал. Външният панел трябва да бъде защитен от механични повреди, прах и вятър.
  • Водоустойчив, запечатан панел би бил чудесен избор. Удобен панел за клавиатура. Клавишите се открояват ясно. Желателно е да имат подсветка за натискане на номера на апартамента при пълно отсъствие на осветление.
  • Наличието на сензор за движение. Той може автоматично да включи светлината на входа или подсветката на клавиатурата, когато посетител се приближи.

Начинът за отваряне на ключалката на вратата.

Има няколко опции: магнитен ключ, карта, идентификатор на ключ. Също така, тези методи могат да се комбинират помежду си. Качеството на комуникацията. Модерният домофон с много врати има система за потискане на уличния шум. Дизайн на кодова лента Има различни опции за довършване на тялото, формата, цвета на панела. Когато избирате, можете да се съсредоточите върху стила на самата сграда.

Характеристики на вътрешните панели и монитори.

Наличието на тръба или хендсфри режим. Вторият вариант е по-практичен, но първият има по-ниска цена и някои потребители го намират за по-познато. Комуникация между абонати. Тъй като домофонът е едноличен, в някои случаи може да е необходима комуникация с други жители или портиера. Показване на параметри за качество на диагонал и картина. Това е разделителна способност, яснота, цветово възпроизвеждане. Удобството при гледане на изображения от камери зависи от тези характеристики. Възможност за запис на материали.

Домофонът може да съхранява снимки и видеоклипове от камерата във вътрешната памет или подвижната карта. Това ще ви позволи удобно да запазвате и, ако е необходимо, да прехвърляте материали на други устройства.

Метод на управление.

Понякога има само няколко бутона. Има и модели с пълноценна операционна система, сензорен екран и мрежови протоколи за отдалечен достъп за свързване от компютър или мобилен телефон.

Дизайн на панела.

Тъй като това е вътрешната част на домофонната система, нейният външен вид е важен и за много потребители. Днес на пазара има модели с различни цветове, форми, размери, стилове на дизайн. Това ще ви позволи органично да монтирате монитора или домофонната слушалка във вътрешността на стаята.

Отзиви на потребители.

Днес жилищните сгради са все по-оборудвани с модерни домофони с IP камера, различни функции и атрактивен дизайн. В Интернет винаги можете да намерите отзиви, коментари за такива устройства. За да изберете правилно комплект за няколко апартамента, купувачите трябва ясно да определят необходимите функции и параметри. Това ще ви позволи да закупите най-добрия вариант на най-добрата цена.