close-up-door-focus-101808Силните входни врати са първият елемент в системата за сигурност на дома. Замъкът носи почти основната тежест за защита на дома от неправомерно влизане. В новите сгради апартаментите се продават завършени до ключ и оборудвани с метални врати с една брава.

Но заключващите механизми от производителите не са с най-високо качество и надеждни. Можете да отворите такова устройство само за 3 минути. Ето защо експертите препоръчват да се монтира допълнителна брава на вратата, за да се уверите за своето лично спокойствие.

Съвременните образци на конструкции на входни врати имат отвор за втора брава, изрязан при производствени условия и затворен с метална пръчка.

Кой заключващ механизъм е по-добър

Когато избирате второ заключване, трябва да вземете предвид механизма, който вече съществува, и да получите аналог, коренно различен по клас и тип. Да предположим, че е инсталиран цилиндър, тогава трябва да се избере допълнително заключване на вратата от различен тип: напречна греда, нивелир или някакъв друг. Комбинацията от два различни типа устройства е доста надеждна и гарантирана срещу хакване.

Основните видове заключващи механизми:

  • Цилиндър – диск, щифт, с повишена защита;
  • Лост;
  • Напречна греда;
  • Диск;
  • Електромагнитни;
  • Електромеханични.

Всеки тип има своите предимства и недостатъци. Например, напречната брава се захлопва след вас, което е много проблематично.

Също така има смисъл да се вземе предвид класът на безопасност по скала от 1 до 4. Клас 4 включва най-надеждните сложни механизми, които е почти невъзможно да се напукат. Двойка замъци 2 и 3 класа ще бъдат достойна защита на вашия апартамент.

Заключващите устройства се делят на нивото на защита: малко, средно и високо ниво. Класификацията на тази характеристика се основава на броя на възможните комбинации. Например в замъци с високо ниво са скрити до 4 милиона комбинации, а при малко – около 5 хиляди.

Перфектно горно заключване

Допълнително заключване на вратата обикновено е без фиксатор или дръжка. Инсталира се на разстояние ~ 15 см над долното устройство с дръжка. Горните брави са точно противоположни на заключващите механизми и не са особено натоварени с броя на работните цикли. Те не са оборудвани с теглич и са класифицирани като заключващи системи. Следователно, допълнителна ключалка за входната врата трябва да осигурява максимална защита и сигурност на хола, да бъде здрава и надеждна. Само такова устройство може да предотврати престъпно проникване.

Горният замък винаги е тайна. Най-трудните и защитени от копиране модели се считат за модели от CISA, SECUREMMA и MOTTURA (Италия), DOM и ABUS (Германия), MUL-T-LOCK (Израел), KESO (Швейцария), ABLOY (Финландия), EVVA и KABA (Австрия) ) и VACHETTE (Франция). Цилиндрите и бравите на турската компания KALE и испанската компания MCM също имат висок клас на секретност.