elektromagnitna-bravaПрез всички векове въпросът за това как да защитите собствеността си от неправомерни натрапници и престъпници е актуален. Поради високия ръст на грабежи, през последните години заключващите устройства се използват навсякъде: те се монтират на вратите на големи помещения и офиси, складове, на панелите на вратите на хотели и супермаркети.

Електромагнитното комбинирано заключване е изобретение, което се появи сравнително наскоро. Това е устройство, което осигурява висока степен на защита поради факта, че не е достатъчно да има магнитен ключ, за да го отвори – потребителят трябва да въведе и личен код, който е известен само на тесен кръг от хора, на които е поверен входът в стаята.

Какъв е принципът на електромагнитните брави с код?

Магнитното устройство представлява специално ядро, както и намотка. Когато устройството е в затворено положение, електрическият ток създава поле, преминавайки през затворена верига. В резултат вратата остава здраво притисната към плота. Има различни брави, с различни атрактивни сили – от 70 до 1000 кг. Всичко зависи от това колко висока сигурност искате да осигурите защитена зона. Електромагнитната ключалка на вратата според кода в момента е една от най-надеждните и е много популярна сред населението. Дори в случай на прекъсване на захранването, бравата остава в работно състояние – в механизма е вградена специална батерия, благодарение на която ключалката може да работи дълго време.

Ако трябва да монтирате ключалката на входната врата на апартамента – трябва да се отбележи, че тя не се използва за тези цели. Подходящи са за помещения, в които ежедневно минава голям брой хора. Значително предимство на устройството – не е нужно да харчите пари за отстраняване на проблеми – поради липсата на взаимодействащи части, такива структури рядко стават неизползваеми.

Електромагнитна брава с код: предимства

Не забравяйте да вземете предвид факта, че такива брави изискват навременна поддръжка. По правило такава работа се извършва от специализирани фирми – ключарски услуги, които се занимават с монтирането на устройствата. Ако решите да монтирате подобна брава на вратите за достъп, с течение на времето можете да създадете домофонна система, която ви позволява да комуникирате с посетителите и да контролирате движението на хората в стаята. Магнитна брава с кодов панел осигурява максимална защита срещу взлом и вандализъм – за да я отворите, ще са необходими много усилия. За удобство такива устройства са монтирани с капачки за врати. Това е специален дизайн, който позволява автоматично затваряне на вратата за човек, който е влязъл в стаята.

Комбинираните ключалки са все още уместни, тъй като ако кодът е натиснат неправилно, вратата се заключва автоматично – в този случай, при цялото желание, човек няма да може да влезе в стаята. Електромагнитната брава на вратите е модерна технология, която позволява на потребителя да не се тревожи за тяхната безопасност и безопасността на собствеността!