Цилиндрите KNOCK N’LOCK са изработени по уникална патентована технология за безжично предаване на сигнал, наречена «Knock Code Technology» . KNOCK N’LOCK ™ кодът за достъп – от 4 до 6 цифри – има около милион възможни комбинации.

Предаването на сигнал е поредица от седемнадесет попадения, която представлява крипто графична комбинация от времеви интервали между посещения и промени всеки път, когато изпращате физически код и има милиарди милиарди опции.

Удобството на заключващия механизъм KNOCK N’LOCK ™, е в липсата на механичен ключ. Отварянето на цилиндъра на ключалката с код дава широки възможности за идентифициране на тези, които имат право на достъп до помещенията. Цилиндрите на заключване KNOCK N’LOCK ™ могат да бъдат интегрирани в Master системи.

KNOCK N’LOCK ™ е уникална патентована технология за безжично предаване на сигнал:

– Възможност за програмиране;

– Без механичен ключ – електронно управление с код за достъп;

– Защита срещу пробиване и манипулиране;

– Възможност за изграждане на сложни системи за контрол на достъпа на електронно ниво;

Електронни ключалки Knock N’Lock, за да ви предпазят

За тези, които се грижат за безопасността на дома си, електронните брави Knock N’Lock ще бъдат истинска полза. Те са иновативни устройства, които практически елиминират възможността за счупване на вратата. Основното им предимство е най -високата степен на секретност и защита срещу вандализъм.

Принципът на действие на електронните брави Knock N’Lock

Електронната ключалка Knock N’Lock се състои от няколко части:

– Повърхностно монтирана брава с удряща се плоча, чиято сила на задържане е до 1,5 тона. Електронната брава се захранва от литиева клетка.

– Контрол (ключодържател и кодов панел за повърхностно монтиране).

– Ключът, който контролира електронната ключалка Knock N’Lock, е преносим цифров панел. Алгоритъмът му за действие е прост:

  • Човек идва до вратата, набира кодова комбинация, довежда устройството до вратата;
  • Ключодържателят докосва кодовата информация, като малък чук, в криптирана форма;
  • Устройството приема сигнала и освобождава ключалката.

Трябва да се отбележи, че Knock N’Lock може да бъде отворен само от ключодържателя, чийто идентификатор е предварително програмиран в устройството.

Има и друга версия на това устройство – блокатор Knock N’Lock. Тя ви позволява да блокирате всички движещи се елементи на системите. Принципът на неговата работа е прост: човек няма да може да отвори вратите дори със своя „собствен“ ключ, без първо да отключи този механизъм. Използва се при входни врати, сейфове, платежни терминали и др.

Предимствата на тези устройства са следните:

Електронният Knock N’Lock има скрита инсталация. Следователно е почти невъзможно киберпрестъпниците да идентифицират присъствието му.

Просто програмиране с помощта на ключодържател или специален софтуер.

Дълъг експлоатационен живот без подмяна на батерии.

Но основното предимство на продуктите Knock N’Lock е, че продуктът комуникира с ключодържателя не чрез радиоканал, който може лесно да бъде прихванат от натрапници.