Изгубването на ключа на къщата може да бъде доста неприятно преживяване. Първото нещо, което трябва да направите, е да се справите със заключването. Можете да се свържете с местен ключар, който бързо може да ви помогне да влезете вкъщи без повече проблеми.

За да предотвратите подобни ситуации, винаги е добре да имате резервни ключове или дори да преминете към ключалки без ключове и да забравите за тези проблеми завинаги.

След като сте вътре, вторият проблем е свързан с домашната сигурност. Ако ключът е бил откраднат, трябва да предприемете мерки за предпазване от евентуално взлом. Първо, консултирайте се със застрахователната си компания, за да уточните какви действия трябва да предприемете, за да не бъде анулиран договорът ви.

брава-с-ключове

След това, се свържете с авариен ключар. Най-доброто, което можете да направите, за да защитите дома си, е да промените ключалките. Подмяната на ключа е по-евтина и по-добра от изработването на копие на стария ключ. При подмяната, ключалката се преорганизира, така че дори ако има друг ключ, който съвпада с оригинала, той вече няма да подходи. Така подмяната на ключа е отлична защита за дома ви и лоша новина за евентуалния злодей.

Ако ключалката е в добро състояние, решението е просто – променете ключа и преорганизирайте заключващия механизъм. Ако обаче ключалката е в лошо състояние, възможно е да се наложи и промяна на цялата ключалка. Можете да видите това като възможност да подобрите сигурността с нови и по-добри ключалки.

На моментите на криза може също да се обмисли внедряването на интелигентна ключалка, която не само ще повиши сигурността, но и ще ви предпази от подобни проблеми в бъдеще.

Всичко, което трябва да помните, е да изберете правилния метод – подмяна или промяна на ключалките и да действате бързо. Крадците не чакат, защо да го правите вие?