wifi-ключалкаЕлектронното заключване с карта – това е удобство, практичност. Вратите с електронно заключващи устройства позволяват достъп до стая за няколкостотин души и всеки може да има свои собствени ключови карти.

Освен това, за разлика от механичните ключалки, електронните могат да издържат до няколкостотин или дори до  хиляди отваряния на ден. Добавете към това високото ниво при кражба с взлом. Вие получавате почти перфектното заключване, което е вградено в различни врати.

Видове електронни ключалки с карта

Електронната карта като ключ може да отваря електронни ключалки от различни видове. Всъщност в този случай не е важно дори самата ключалка, а възможността да се свърже с управляващото устройство, което от своя страна позволява да се отвори заключващото устройство с магнитната карта, код за набиране или дистанционно управление.

Въпреки това не трябва да купувате ключалка с карта, ръководена единствено от възможностите и външния вид на контролния й блок. Самият заключващ механизъм, или по-скоро дизайна, оказва значително влияние върху работните характеристики на всички елементи на ключалката. Следователно е необходимо много ясно да се съпоставят типа и пропускливостта на вратите с избрания тип заключващо устройство.

Електромагнитна ключалка с карта. Механизмът на тези ключалки е много прост, от една страна контролиран електромагнит, а от друга – метална плоча, която играе ролята на контрагент. Работният електромагнитен държи крилото на вратата в затворено състояние, но ако изключите захранването, ключалката ще спре да работи.

Електромеханична брава. Механизмът на такива ключалки съдържа електрически контролиран болт, който отговаря на командите от електронния блок за управление.

Електромеханичната ключалка се нуждае само от захранване за отваряне и затваряне, така че може да работи с батерия.

Механична брава с електрическа ключалка. Тя се различава от електромеханичната ключалка по това, че нейния таен код е напълно механичен, а електрическата ключалка играе ролята на допълнителна защита. Когато отваряте такова заключващо устройство, класическият ключ отключва механичния таен код чрез плъзгане на болтовете и електронният ключ отваря електрическата ключова карта, тъй като дори такава ключалка е свързана с електронния блок за управление.

Електромагнитни заключващи устройства с карта

Ключалките с достъп от пластмасови карти често са електромагнитни. Те са вградени в крилата на вратите, които се монтират на входа на сградите, където се намират офисите на различни фирми, при входните врати на жилищни сгради и други места. Електромагнитното заключващо устройство с карта перфектно понася работа на улицата и е в състояние да работи нормално при тежки замръзвания (до около -40 ° C).

Обърнете внимание! С падането или липсата на напрежение, електромагнитът ще престане да държи крилото на вратата. Затова ни е необходим или допълнителен източник на енергия, или допълнителна ключалка, която ще предпази вратата по време на изключване на електричеството.

Експертите са скептично настроени към мнението, че магнитната ключалка с карта може да действа като основно средство за защита на вратите, а по-скоро е устройство за контрол на достъпа. А за истинска защита, например, се изисква офис сграда през нощта, система за сигурност и допълнителни брави с различен дизайн.