Интелигентната биометрична брава е добра алтернатива на традиционните механични брави, които днес станаха много популярни.

Най-важните предимства на интелигентните брави

Интелигентното заключване работи много бързо, което ви спестява време. Повечето от тях се отварят за 3 секунди. Тоест, ако го използвате в болница, училище, офис, дом, тогава в случай на пожар или друга опасност хората ще могат да напуснат помещенията много бързо.

Освен това този заключващ механизъм е много удобен, въпреки че много хора смятат, че използването му е трудно и неудобно. Всъщност отварянето или затварянето на интелигентна ключалка не е по-трудно от заключването и отключването със смартфон. Важен бонус: Смарт ключалката ще се отвори сама и ще се активира чрез телефон или биометричен четец.

Други важни предимства на биометричните брави:

  1. Интелектуалното отваряне на такива брави е много трудно, почти невъзможно. Срещу грубо счупване, той също е добре защитена, разбира се, ако крилото на вратата има високо ниво на надеждност.
  2. Може да се използва като част от системата за сигурност на къща или нежилищни помещения. Някои модели дори имат собствени аларми, което ги прави цялостни системи за сигурност.
  3. Този тип брава има допълнителни елементи, които правят биометричната брава и всяка друга брава с посочения принцип на отваряне по-удобна за използване.
  4. Тези видове брави често са снабдени със звуково предупреждение в случай на пожар. Устройството реагира на дим и активира сирената.

Има ли някакви недостатъци на биометричните брави?

Като всички заключващи механизми и тези имат недостатъци. Основният недостатък, а именно скенерът-четец. Това означава, че той просто не идентифицира мръсни или мокри пръсти. И ако порежете или нараните върха на пръста си, ще бъде проблематично да отворите вратата.

Повечето биометрични заключващи устройства не са проектирани да работят на открито. Следователно не всички от тях са подходящи за входните врати на частни къщи, но във входовете те ще бъдат много подходящи.

Освен това биометричната брава, подобно на други заключващи механизми, може да бъде хакната. Според статистиката хакването най-често се случва поради небрежност на собствениците.

Не забравяйте, че ако решите да инсталирате интелигентен заключващ механизъм, не купувайте евтини варианти. Сега пазарът е наводнен с евтини фалшификати, които не могат да се справят със защитните функции и лесно се хакват.

Няколко съвета, за да направите интелигентното заключване още по-ефективно

Най-добре е да купувате интелигентни брави от доверени доставчици, на които купувачите отговарят положително. За да монтирате, препоръчително е да използвате услугите на ключар с необходимата специализация.

Други полезни съвети:

  • Инсталирайте допълнителна защита под формата на видеонаблюдение.
  • Ако използвате комбинирана ключалка, изберете дълги пароли.
  • Настройте метод за удостоверяване на две нива.
  • Актуализирайте редовно хардуера.
  • Опитайте се да променяте паролите си възможно най-често.