сигурна-ключалкаИзбор на ключалка за входната врата, може би, е най-отговорното, не трябва да се стремите да купите най-скъпото и добре познато заключващо устройство. По-добре помислете за заключващата система и какви конкретни модели брави ще бъдат включени в нея. Има едно просто правило, което е все още актуално днес:

„Две или три средни ключалки са по-способни да се противопоставят на хакерството, отколкото на един отличен“. Бъдете водени от това мъдро правило, когато избирате ключалка за входната врата – няма да загубите.

Като основно заключващо устройство се препоръчва да се монтира ключалка от италианската фирма Чиза – двусистемно закотвено заключване клас D. В такова заключващо устройство частта на цилиндъра предпазва лостовата част на ключалката със специална метална завеса. Бравата има здрав калъф и мощни цилиндрични болтове.

Надеждна ключалка

Препоръчително е да се инсталира заключващото устройство от серията Guardian 3011 като допълнително заключващо устройство. Това са чудесни нивелири 4-ти клас на защита с реверсивна ключалка и три мощни болта. Това устройство ще се противопостави много добре на напукване, но няма да продължи дълго срещу главния ключ, въпреки че това време ще е достатъчно за крадецът да се откаже от начинанието си.

Ако вашият дом е защитен от здрава стоманена врата, най-добре е да инсталирате допълнително допълнително заключване. В крайна сметка може да се случи, че най-силните заключващи устройства вече са били напукани от натрапници и не са имали достатъчно време за допълнителна ключалка.

Как да изберем набор от брави за гаража?

Ако ключалката е най-добрата за защита на къщата, това съвсем не означава, че тя ще се побере в гаражната врата. И причината е ясна за всички. Повечето от ключалките са взискателни към работните условия, някои не могат да работят в условия на тежък прах и замърсяване. Други не понасят замръзване, влага. Като цяло, ключалката е най-подходяща за гаражна кутия – тя е тази, която носи на големи температурни капки, прах и други неблагоприятни фактори, свързани с експлоатацията на улицата.

Някои собственици на гаражни кутии, в опит да защитят собствеността си, правят типичната грешка. Дръжте ключалката на вратата, която е третото или дори четвъртото допълнително заключващо устройство.

Катинарът, каквото и да е, няма да спре крадците за повече от 1,5-2 минути, но ще стане витрина, нещо като покана за крадци.

Това се възприема по следния начин: Ако се вижда катинар на вратата на гаражната кутия, тогава такава порта е лесно достъпна, а зад нея са неща, от които можете да се възползвате. Дори ако крадците след това осъзнаят, че останалите ключалки са много по-трудни за преодоляване и да се откажат от своето начинание, пантиращото заключващо устройство вече ще бъде повредено от тях, което означава, че ще пострадате от имуществени щети.

Коя гаражна ключалка е най-добрата? Може би, отговаряйки на този въпрос, е възможно да се нарече не специфичен модел, а вид заключващи устройства – тип лост, те са най-подходящи.

В заключение, не губете време в търсене на „царя на ключалките“, по-добре е да прекарвате време в търсене на куп добри заключващи устройства, които заедно ще станат желаната супер защита!