монтиране-на-ключалкаИ така, как да изберете ключалка за врата, която ще се превърне в истинска бариера и защитник на вашия имот. Най-добрият дизайн за метална врата може да се нарече лост за заключване. Самият механизъм на замъка е разположен вътре, а за да стигнете до него, ще са необходими много усилия.

Също така добър вариант е да монтирате комбинирани ключалки. Те използват двоен механизъм, които могат да се допълват взаимно. Например, ако се опитате да отворите единия механизъм, другият се блокира автоматично. Крадецът ще трябва да отдели много време, за да се „справи“ с две системи наведнъж. Това е най-добрият вариант за монтаж на метална или дървена врата.

В заключение си струва да се знае, че не трябва да има хора, които при ще са свидетели при монтирането на бравата и да се показва нейния ключ. За опитния крадец, виждането на ключа е достатъчно, за да запомни неговата структура и да определи вида на механизма за заключване.

Защитата на помещението зависи от монтираната ключалка на вратата. Изборът на заключване трябва да се основава на много различни параметри. Такава процедура може да бъде поверена на професионалистите за да разберат всички тънкости на секретността на заключващите механизми.

Съвети за ключалката

Как да изберете ключалка за входната врата? Експертите препоръчват да се спазват прости правила:

  • Две различни брави са по-добри от една от най-надеждните;
  • При избора на нивелири и цилиндрични ключалки се обръща специално внимание на броя заключващи напречни щанги. Надеждно устройство е оборудвано с най-малко 4 заключващи ленти, а напречните щанги трябва да бъдат направени от високоякостен метал, който не може да бъде нарязан с ножовка;
  • Изборът на комбинирано заключване се основава не само на нивото на секретност, но и на възможността за независима подмяна на код.
  • Транскодираните устройства се характеризират с повишена цена, но и по-голяма надеждност;
  • Заключването е съобразено с размера. Не трябва да се намалява дебелината на вратата с повече от 30%. В противен случай отслабеното крило на вратата е най-уязвимото място;
  • Патрона за ключове и кутията на надеждната брава са защитени от бронирани плочи, предпазващи механизма от пробиване;

При закупуване на устройството трябва да обърнете внимание на тези фактори като:

  • Марка на производителя на ключалката и ключа. Избягвайте да купувате евтини фалшиви продукти;

Наличие на стружки, деформация на тялото или други механични повреди е неприемливо.

Нашите екипи от фирма SOFIA KEY предлагаме спешни услуги за отключване на входната врата. Ние сме изключително горди да ви предложим качествени ключарски услуги на изключително добри цени..