авариен-ключар-софияЗагубата на ключ е доста често срещана ситуация, с която повечето хора се сблъскват в живота си. Основното нещо в този случай е да не се поддавате на паника, а спокойно да прецените ситуацията.

По-сериозен вариант би бил действителната загуба на ключа. Ако загубата е настъпила далеч от дома или на място, където е невъзможно да го намерите, тогава просто трябва да направите дубликат.

В ситуация, в която не се очаква помощта на членове на семейството и не сте сигурни, че натрапниците няма да ги използват, трябва да прибягвате до помощта на ключарите, които, без да повредят крилото на вратата, внимателно ще отворят вратата.

Ако ключовете са изгубени, тогава за сигурност няма да е излишно да смените ключалката.

В зависимост от вида на устройството има няколко начина за смяна на ключовете на входната врата.

  • Подмяна на ларвата;
  • Прекодиране;
  • Смяна на ключалката.

Вашите следващи стъпки

Ключовете са изгубени, няма резервен вариант и не знаете как да влезете в апартамента. Ситуацията не е от най-приятните, но е  разрушимо. За да направите това, можете да се обадите на ключарите. В този случай обаче трябва да сте подготвени за факта, че ще трябва да документирате правото на пребиваване в това жилищно пространство. Такива доказателства включват удостоверение за собственост на недвижим имот, паспорт с разрешение за пребиваване на този адрес.

Ако апартаментът е под наем е необходимо присъствието на собственика. Но когато стоите пред затворена врата и всички документи са вътре, съседите могат да потвърдят местоживеенето ви или ще трябва да се обадите на районен полицай или полицейски екип. Това е необходима предпазна мярка срещу измамници.

Защо не трябва да го правите самостоятелно? Има успешни опити за отваряне на врата без ключ, но последващите ремонти са скъпи.

Ключарите са въоръжени с всички необходими инструменти, висококачествени консумативи. В ключарските фирми работят опитни майстори, които могат да отворят брава с всякаква сложност и тип механизъм: цилиндър, лост или код, местни и вносни. Всичко ще бъде направено без повреда на механизма и облицовката на вратата.

Ако не сте сигурни в сигурността след загубата на ключа, по-надеждно е да смените бравата или нейния цилиндър. Това ключаря може да направи веднага след отваряне.

 Защо е изгодно да поръчате услугата на ключарите:

Те са специалисти, които внимателно ще отворят ключалката на всяка система, сложност и производител.

Извършват отваряне на врати след загуба на ключове, блокиране на брава или резе, аварийно отваряне.

Използват специални инструменти, висококачествени консумативи и компоненти

В каквато и неприятна ситуация да попаднете с ключалката, не забравяйте, че ключарите предоставят всички видове услуги за отваряне на брави с цилиндрични, лостови и кодови механизми с всякаква сложност. Това гарантира целостта на крилото на вратата и облицовката.