секретни-бравиПатроните на ключалките са абсолютно важен инструмент за поддържането на защитен и сигурен дом, офис, магазин или всяка друга форма на сграда, кутия за заключване или област, която искате да остане в безопасност. Съществуват толкова много различни видове патронници на ключалки на пазара, макар че може да е много объркващо да отговорите на въпроса коя от всички да изберете и да закупите като заместител на съществуващият ви патрон на ключалката. Разбира се, всеки би искал да се увери, че купува патрон за ключалка, който е най-подходящ за нуждите му. В този блог, експертният екип за замяна на заключване в SofiakeyService.com ще разгледа подробно основните въпроси, които трябва да поискате от вашия професионален авариен ключар, преди да смените патрона на ключалката.

Защо трябва да заменя заключващият механизъм на ключалката?

Има няколко причини ,поради които хората желаят да заменят патроните на ключалките си. Ако заключването им не функционира правилно или е счупено до такава степен, че не може да бъде ремонтирано или вероятно ще продължи да се разваля поради по-лоша конструкция, добре е да го замените напълно. Друга причина за подобряването на патрона на заключващи устройства е подобряването на сигурността, което повишава нивото на сигурност в съществуваща собственост. Окончателната причина за замяната на механизма на заключване на ключалки е простата естетика, като просто желаете да смените патрона на ключалката си с този, който отговаря на вашите лични вкусове по-добре.

С какъв тип врата работите?

Ако това е стъклена или частично остъклена врата, ще ви е необходим двоен цилиндър, за да постигнете силна сигурност. Ако имате куха вътрешна врата, няма смисъл, защото самата врата е много несигурна. В този случай ви приканваме да смените и самата врата.

Добавяте ли допълнителна ключалка към вратата?

Важно е да разберете променливите аспекти на всяка врата, с която работите, тъй като много врати нямат предварително пробити кръстосани отвори за монтиране на ключалки – както споменатите по-горе долни кухи врати. Ако добавяте ключалки към вратата и реженето на отвори във вратата е в процес на изработка – което отслабва вратата експоненциално – не забравяйте да имате инсталирани метални капачки и тежки брави, за да компенсирате липсващите страни на вратата със силен метал ,

Извършили ли сте измервания на вратата?

Ако променяте вида на патрона на ключалката, която използвате, трябва да знаете размера на предварително пробитите отвори на вратата, ширината на вратата и дължината на кръстосаната дупка. Разбира се, важните съображения за измерване ще варират в зависимост от това дали инсталирате заключващ механизъм или крила на цилиндъра.

Инсталирате ли допълнителни надстройки за защита?

При инсталиране на нов патрон на заключваща ключалка ние препоръчваме да добавите допълнителен защитен хардуер, като ударни планки или дълги винтове, които достигат директно в рамката на вратата. Винтовете с пластмасов удар не са големи , затова препоръчваме да ги замените с метални.