Може би сте се заключили в къщата, докато получавате пощата или изнасяте боклука. Или може би сте заключили ключовете си в колата, докато изпълнявате поръчки. Макар че тези необичайни злополуки може да са провокирали късмета ви, получаването на заключване (или случайно заключване) е изключително често срещано явление.

Ако това ви се случи, ето какво да направите, докато вашият ключар не пристигне:

Не се опитвай сам

Преди всичко: не се опитвайте сами да оправите ключалката! Това може да я повреди още повече, което в крайна сметка изисква ремонт или подмяна вместо обикновена блокировка.

В допълнение, опитвайки се да се изкачите през отключен прозорец (или тестване, за да проверите дали някакви прозорци не са отключени), излагате на риск вашата безопасност. Падането може да причини тежки наранявания – особено ако сте заключени през нощта, когато тъмното прави трудно да се види къде сте стъпили. Ако не можете да достигнете до съквартирант, собственик, приятел или член на семейството, който има резервен ключ, обадете се на доверен местен ключар! Ключарите от SOFIA KEY – има дежурни мобилни екипи ключари.

Бъдете в безопасност

В допълнение към вашата физическа безопасност, общата ви лична безопасност трябва да бъде основен приоритет по време на блокиране.

Ако сте изключени от къщата си: Ако сте заключени през дневните часове и живеете в относително безопасен квартал, може да решите просто да го изчакате на прага или да се разходите из квартала. Ако обаче сте заключени през нощта, помислете къде да чакате – в заключената, паркирана кола на добре осветено място близо до дома ви.

Ако сте изключен от колата си: Ако например се озовете заключен в колата си на паркинга на кабинета на Вашия лекар след среща, не се колебайте да се върнете вътре и да се отпуснете в чакалнята, докато вашият ключар не ви срещне.

Ако сте изключени в офиса си: Ако се намирате в бизнес сграда или индустриален комплекс с лоби или обща зона, отворена за наематели, изчакайте там. В противен случай следвайте едни и същи правила, както по-горе.

Дръжте се в добро общо състояние

Обаждането на компанията на приятел или член на семейството също е чудесен начин да премине времето, докато вашият ключар не достигне до вашето местоположение.

Надяваме се, че телефонът ви не е заключен във вашия автомобил, дом или бизнес с ключовете ви! Не само ще се нуждаете от това, за да се обадите на ключар – той ще ви бъде полезен и докато чакате. Много собственици на смартфони вече са изтеглили любимите си игри и други приложения, за да се забавляват по време на този вид престой. Ако не разполагате с достъп до мобилния си телефон, потърсете наблизо телефон или отворена бизнес сграда, откъдето може да се обадите спешно на ключар.

Не се стресирайте – вие сте в добри ръце!

Ние сме професионалисти с повече от 20 години опит. Разполагаме с аварийна ключарска група във всеки един квартал. 24-часова спешна ключарска служба. Нашите клиенти могат да разчитат на нас да пристигнем възможно най-скоро, независимо от времето и деня. Свържете се с нас по всяко време при необходимост и ние ще ви помогнем да си върнете спокойствието и  безопасността.