Днес, все повече домакинства, избират иновативни системи за заключване, за да се предпазят от взлом и кражби. От друга страна, крадците са изобретателни и измислят начин да се справят със стандартното заключване на вратите на жилищата. Затова фирмите, които произвеждат механизми за заключване, създават все по-добри брави и ключове.

Според специалисти, ако на крадците им е нужно много време за отключване на вратата, то те се отказват да я отворят и си тръгват, без да извършат взлома. Затова е добре да ги откажете, с добри заключващи системи, които са трудни за отваряне.

Рисковете при секретните брави

Секретните патрони са едни от най-уязвимите за разбиване и насилствено отключване. Те се чупят лесно, най-вече когато стърчат навън с няколко сантиметра. Тогава крадците ги хващат с приспособления и ги чупят за секунди, без да вдигат шум. Повечето патрони са направени от месингова сплав и се трошат и пробиват без много усилия.

Какво да предпочетем срещу взлом?

В България се предлагат, освен обикновени патрони, и такива срещу разбиване. Те са със защита срещу начупване, пробиване и отваряне с шперц. Цените на тези специални продукти, варират между 40 и 100 лв. Произвеждат се още модели, изработени изцяло от висококачествена стомана, които са с цена от 100 до 500 лв. Нашият съвет е, за да усложните насилственото отваряне с шперц, да потърсите силно набразден по цялата дължина ключ.

 

Брава за допълнителен монтаж ГЕРДА

Герда е допълнителна подсигуряваща брава , подходяща за всички видове входни врати. Тя има 4 000 000 000 комбинации и това прави невъзможно отварянето й без ключ. В характеристиките на ГЕРДА влизат: титанова защита от пробиване и рязане, езици от титанови сплави, ключ с обемна секретност. Ключът не може да бъде копиран неоторизирано, а оторизираното копиране става срещу синя карта, издадена при покупката на ГЕРДА. Тази брава не може да се отвори насилствено и взломаджиите могат да влязат в дома ви единствено през прозорците, както и да излязат от там.

Брави без ключалки за най-запалените

За маниаците се продават брави без ключалки, които се отварят с електромагнитна чип-карта и ПИН-код. При този тип брави, резето е цилиндрично и устоява на натиск за срязване до 1200 кг. Този тип брави се монтират не на стандартното място, във вратата, а в касата. Те нямат механични ключалки и са сигурни и надеждни, но за съжаление и доста скъпи. Цената само на електрониката е 185 долара. Но инвестицията си заслужава, защото предпазвате дома си, себе си и вещите си от престъпници, монтирайки този тип брава.