авариен-ключар-софияВероятно при всеки идва момент, в който е необходимо да се смени ключалката на дома ви с нова.

И тогава възниква въпросът: Какво трябва да се има предвид при закупуването?

Закупуването е важен момент и доста сериозно, тъй като в случай на неправилни измервания на параметрите на старата ви ключалка, няма да можете да монтирате новия модел.

И така, какви са характеристиките на замъка, на които си струва да се обърне внимание?

Първо, има хоризонтално разстояние между центъра на дръжката на вратата и ръба на вратата. Това е важно да го знаете при смяна на един модел брава с друг – в случай на грешка, проблемите под формата на ненужни елементи в крилото на вратата са гарантирани.

Като се има предвид този параметър, ще се избегне необходимостта от регулиране на вратата с новия заключващ механизъм.

Второ, това е централното разстояние, което е един от основните термини при избора на брава за врата. Това обозначение означава разстоянието от центъра на дръжката до центъра на въртящата се част на цилиндровия механизъм или до центъра на отвора за ключове в ключалката.

Както при предишния параметър, поради неправилни измервания, ще бъдете принудени да промените значително крилото на вратата до необходимите ви размери.

Трето, това е измерването на отвора под кутията на ключалката. Това е един от списъка с важни параметри, които не бива да се пренебрегват.

Измервайки разстоянието на отвора под тялото на заключващия механизъм, трябва да измерите разстоянието от център до център между всички монтажни отвори. Най -добре е да запишете всички параметри в милиметри, тъй като при избора на нова ключалка цялото разстояние в механизма ще бъде посочено в мм за дължина.

Разбира се, най -добре би било да се свържете с квалифицирани специалисти – ключари, които ще направят всички необходими измервания само за 5 минути.

Той е не само бърз и удобен за вас, но преди всичко е надежден. Тогава няма да имате въпроси в магазина, а новата ви ключалка ще отговаря перфектно на всички параметри.

Ние от SOFIA KEY имаме дежурни мобилни екипи ключари на територията на цяла София. Когато имате спешна нужда от ключар, или консултация обадете ни се! Ние ще отговорим на всички Ваши въпроси.

Ще ви помогнем не само да изберете, но и да монтирате качествена брава, но също така ще ви помогнем да измерите всички необходими параметри.

В крайна сметка основната цел на нашите специалисти е да задоволят всички нужди на нашите клиенти.