podmiana-na-bravaКачественият монтаж на ключалка в метална врата е основното условие за безопасността на вашия имот. Най-добрият вариант би бил да поверите това на специалист – ключар, който ще монтира ключалката защото има необходимия опит и необходимия набор от инструменти за монтажа на заключващото устройство.

Без опит, за да инсталирате ключалката, ще трябва да прекарате много време, но основното е, че може да съсипете крилото на вратата, рамката или самия механизъм. Също така, ако монтирането на ключалката във вратата не е направено правилно, експлоатационният живот на заключващото устройство може да бъде значително намален.

Има много тънкости в процеса на монтиране на брави във входа или вътрешната врата, така че трябва да оцените правилно възможностите си, преди да започнете работа.

Монтаж на врати след ремонт

Завършили сте ремонтните дейности и сега сте решили да монтирате входната врата. Предимствата на такова решение са, че вратата е идеална за съществуващия интериор. Вече имате цвета на стените, пода и може би дори мебелите.

Но недостатъците от монтирането на вратата след ремонт са достатъчни. Основното е, че току-що направеният ремонт на коридора ще пострада при монтажа на вратата. По време на монтажа на входна метална врата, в стените се пробиват дупки за закрепване.
Какво да правя? Има само един отговор – добра ключарска фирма, която да извърши работата.

Дупките и други щети могат да бъдат скрити с разширения. Допълненията или склоновете на вратите са декоративни ленти от двете страни на рамката на вратата, които покриват стените на вратата.

Монтаж на вратата преди ремонт

Ако решите първо да монтирате вратата и чак след това направете останалата част от ремонта. Предимства – няма да е необходимо да се преработва декорацията на стените, а надеждната врата ще предпази къщата. Често строителните екипи отказват да предприемат ремонт, докато вратата не бъде сменена.

Но има и недостатъци. Първо, вратата може да бъде надраскана или оцветена по време на ремонтните работи. На второ място, по време на процеса на обновяване, интериорното решение може да се промени и вратата няма да се побере в окончателната версия.

Покритието на метална врата е защитено от мръсотия, прах, боя и механични повреди с помощта на вакуумен филм. По-добре е да поверите опаковката на професионалисти, така че заключващите механизми да са надеждно защитени. След като завършите ремонта и премахнете филма, обадете се на ключар, за да проверите работата на ключалките.

Ако смятате, че все още са възможни промени или все още се страхувате, че вратата ще бъде повредена, изберете входна врата със сменяеми панели.