През последните няколко години се наблюдава значително увеличение на доставката на пакети около празничния сезон. Увеличението на популярността на онлайн пазаруването вече допринася за това, но със сигурност ще скочи стремително през 2021 г. поради пандемията COVID-19. С увеличаване на честотата и обема на доставките на поръчки, кражбата на пакетите ще се увеличи. Ето няколко стъпки, които може да предприемете, за да намалите и предотвратите кражбата на вашите празнични подаръци.

 

ИНСТАЛИРАЙТЕ СИСТЕМА ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

Тези системи могат да работят 24/7 и всички елементи (проводници, камери и компютри) са свързани помежду си. Никой няма достъп до кадрите, освен ако няма достъп до контролния център на системата. Това е чудесен начин да видите дали има някаква подозрителна дейност около вашия бизнес или дори да видите дали някой е откраднал пакет от вашата веранда у дома. Налични са системи както за търговска, така и за битова употреба, но има разнообразие от опции във всяка категория.

авариен-ключар-софия

Например можете да избирате между жични или безжични камери. Предимството на жичните камери е, че те са по-малко склонни да имат проблеми с връзката и са по-надеждни от безжичните камери. Проводниците също така осигуряват захранване на камерите, както и стабилен сигнал за свързване към системата. Но недостатъкът е, че инсталирането на проводниците ще отнеме време и ще бъде скъпо. Понякога ще ви се наложи да ги забиете под земята или в стени на голямо разстояние. Безжичните камери могат да бъдат от полза, тъй като има по-малко предварителни настройки и са по-лесни за поставяне. Въпреки това, безжичните камери обикновено изискват wifi връзка и най-вероятно в даден момент батерията им ще се изтощи. Ще трябва редовно да сменяте батериите и ако имате проблеми със свързаността към интернет, можете да срещнете проблеми и с надеждността.

 

ИНСТАЛИРАЙТЕ СИСТЕМА ЗА УМНО ЗАКЛЮЧВАНЕ

Интелигентната система за заключване е лесно решение за собствениците на жилища да имат краен контрол върху това кой може да влезе или да излезе от дома им, директно от своя смартфон. Тази опция може дори да позволи пакетите да бъдат доставяни в двора ви. Много системи за интелигентно заключване ще изпращат известия директно до вашия смартфон относно това кой е на входната ви врата. Гостите дори могат да се обадят на собственика направо от ключалката! Често системата за микрофон и / или камера позволява на собственика да провери госта на вратата му, за да можете да решите кой може или не може да влезе. Използването на система за интелигентно заключване ви позволява, да предоставите на куриера достъп до депозитни пакети във вашият двор или бизнес, като ги оставите извън обсега за потенциални крадци.

 

БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ ПРИ РАЗТОВАРВАНЕ НА ПОДАРЪЦИ

Избягвайте доставките на пакети, освен ако не сте у дома. Вместо това трябва да изберете да ги вземете от превозвача. Експертите по сигурността призовават собствениците на жилища всеки празничен сезон да бъдат внимателни и да са наясно с обкръжението си по всяко време. Ако имате скъпи на вид кутии, пакети или подаръци за разтоварване от колата си, опитайте се да го направите вечер, когато е по-тъмно, за да е по-малко очевидно за потенциалните крадци. Тъй като разтоварването на подаръци през нощта може да бъде опасно, не забравяйте да имате някой до себе си. Ако сте сами, опитайте се да паркирате в гаража си и да разтоварите всичко, след като затворите гаражната си врата.

 

ОБАДЕТЕ СЕ НА SOFIAKEYSERVICE

Без значение как планирате да подобрите сигурността на вашия дом или бизнес около празниците, първата ви стъпка винаги трябва да бъде да се обадите на Sofiakeyservice ключарите за предоставяне на качествени професионални ключарски услуги.