сигурна-ключалкаПонякога се случва жителите на апартаменти да са изправени пред опасна ситуация при опит за пробив на ключалките. Ако сте се върнали у дома и сте разбрали, че непознати хора във ваше отсъствие се опитват да пробият вратата, тогава не се паникьосвайте. Следвайки прости правила, ще останете в безопасност и ще оставите полицията да си върши работата без никакви оплаквания.

Какво да правим при спешни случаи

Помислете за най-често срещаните варианти на обстоятелствата, свързани с опит за влизане с взлом.

Поставяте ключа в ключалката, но той не може да бъде вкаран. Нещо вътре ви пречи да извършите обичайното действие. Най-вероятно някой е искал да отвори ключалката, но е счупил главния ключ и си е тръгнал.

Ключът се вмъква, но не се завърта или завърта в механизма без желания резултат. Ако преди това всичко е било наред с вратата, а сега не се отваря, тогава се обадете за помощ. Също така не е рядкост, когато ключалката запазва функционалността, но работи някак странно, в зоната на кладенеца се виждат пресни драскотини и ожулвания. Това показва евентуален опит за хакване – процедурата е абсолютно същата.

Вратата е отворена. Знаете със сигурност, че никой не би могъл да направи това от роднини или други жители на къщата, но фактът е ясен. Или нападателите са постигнали положителен резултат и са се скрили с откраднатото, или все още са вътре. И в двата случая се изисква спешна полицейска помощ. Не се опитвайте да влезете.

СЪВЕТ:

Дори ако замъкът е останал невредим, използването му след това категорично не се препоръчва. Не може да се каже със сигурност дали крадците, оставили това, което са започнали, не могат отново да отворят вратата. Нищо не им пречи да се върнат с по-добри тренировки, с голям интервал от време.

Как да решим проблема

Не оставяйте вратата без надзор. Особено когато става дума за напускане на работа и продължително отсъствие по други причини. Веднага изберете достойна смяна на ключалката, която надеждно ще защити вратата на къщата или апартамента. Устройството с повишена секретност и устойчивост на механични повреди. Механизъм, който не може да бъде пробит, избит с чук, отворен чрез блъскане или издърпване. Замъкът, който с външния си вид ще даде знак – че собственикът се е притеснил за безопасността си и е направил правилния избор.

Това означава заключване от най-високия клас на сигурност – тоест четвъртият. Тази категория включва механизми, устойчиви на различни методи за хакване.