Само как ключарите отварят врати? Професионален и квалифициран ключар ще положи всички усилия, за да ви осигури достъп без минимални щети на вашия имот. Ключарите са въоръжени с експертни познания, обучение и инструменти, необходими за влизане. Има няколко различни начина, по които ключар може да отвори вратата ви. По-долу са дадени някои от най-често срещаните техники, които може да срещнете.

Бране на ключалки

Един от най-често срещаните начини ключар ще се опита да отвори вратата ви, като избере ключалката. Техният комплект за отключване на брави ще съдържа инструментите, необходими за отваряне на вашите ключалки. Ключалката оставя ключалката ви в изправност. Това означава, че вашият ключ ще продължи да работи с ключалката и няма да се нуждае от подмяна.

Bump ключове

Ключа за повреди работи по подобен начин като избирането на ключалка. Бутоните са предназначени да помогнат на ключар да отвори щифт за заключване. Ключът е вмъкнат и „ударен“, за да подреди щифтовете вътре в ключалката.

Пробиване

За съжаление понякога тренировката трябва да излезе. Обикновено това е крайна мярка или ако ключалката вече е повредена и все пак трябва да бъде сменена. Понякога бране или блъскане на брави не е подходящо. Ключарят трябва да обсъди това действие с вас, преди да продължи. Трябва да се съгласите ключалката да бъде пробита и да сте напълно наясно с всички разходи за подмяна преди започване на тази работа.