podmiana-na-brava

Всички ние използваме ключове в ежедневието си почти всеки ден, отваряйки и затваряйки определени брави, без дори да се замислим как работят.

Напълно автоматично ние извършваме тези процедури десетина пъти на ден – дори отваряме чужда врата с чужд ключ, без да се замисляме особено на същността на отваряне.

Но има ситуации, когато просто не знаете какво да правите, как да отворите ключалката на входната врата без ключ, ако сте загубили ключовете си, например, забравили сте ги някъде или просто са били откраднати.

Ситуацията е позната на всички и особено неприятна, до такава степен, че не искате да си спомняте. Но е добре, ако въпросът не е спешен и проблемите, които следват, не са критични.

Как да отворите спешно вратата, ако въпросът е спешен, например, свързано със здравето на някого?

Как да отворите вратите на апартамента без ключ

Най-често човек се сблъсква с проблема с вратата на апартамента, който по една или друга причина вече е невъзможно да се отвори.

Има няколко принципно различни начина за това как да отворите входната врата без ключове, както всяка друга врата на апартамент или къща.

Те се различават по принципа на влияние върху определените структурни елементи и като цяло могат да бъдат разделени на следните опции:

  • Отваряне, разбиване на ключалката с последваща повреда.
  • Отваряне, счупване на ключалката, без да се повреди.
  • Премахване на ключалката, ако е възможно.
  • Демонтиране на рамката на вратата, ако е възможно.

Като цяло целият този набор от действия, след като сте избрали най-подходящия, от който можете да отворите вратите без ключ и без излишни проблеми, ако е изпълнено следното условие, а именно: разбра ли сте как точно да се извърши тази или онази избрана манипулация на практика.

Важно: преди да вземете решение за избора на метод за влизане в стаята през затворената врата, без ключове, уверете се, че ще завършите започнатото – ще можете да използвате както правилни инструменти, така и практически опит при решаването на проблема.

Как да отворите входната врата

Най-евтиният и удобен вариант е разбиване на ключалката без никакви повреди, разрушения и т.н.

Самото отваряне на бравите в апартамента започва с определянето на вида на механизма, както и принципа на действие.

Ако ключалката е сложна, има тайни, бронирани плочи и електронни чипове – шансовете да успеете сами да счупите ключалката са почти невъзможни. В този случай ще трябва да използвате останалите опции – да счупите ключалката, да счупите вратата и може би също така да „извадите“ рамката на вратата.

Една проста врата, която се отваря навътре, може просто да бъде извадена. Ако вратата се отваря навън, можете да опитате опцията да я повдигнете от рамката, за да я свалите от пантите – понякога е достатъчно да повдигнете вратата с 2-3 сантиметра, за да постигнете желания резултат.

Ако вратата е по-сложна, бронирана или има защитни елементи, тогава е по-добре да изберете едно от разрушителните решения.

Можете да стигнете до опцията за разбиване на ключалката, когато бъде извикан ключар, предоставящи услуги за разбиване на ключалката.