handyman-install-the-new-door-lock-in-new-houseМонтажът на брава изглежда като проста операция, но в поне половината от случаите, след като са се опитали да монтират бравата самостоятелно хората се обръщат към професионален ключар да довърши качествено монтажа на бравата. Иначе, нещата изглеждат лесно: първо махате обкова на бравата и махате дръжките, после развивате болтовете на бравата и я сваляте с помощта на отвертка, накрая изваждате бравата и измервате междуосовото разстояние, за да купите подходящ заместващ модел. До тук всичко е просто и почти всеки може да се справи.

От тук нататък само половината хора се справят с довършването на монтажа на бравата. Проблемите са от всякакво естество, като започнете от закупуването на грешен модел брава, опитите за напасване на новата брава по отвори, които не пасват, грешна посока на езичето,  липсата на инструменти и естествено липсата на базови познания за работата на бравите.  Някои домашни майстори изпробват за първи път новата брава в затворено състояние и се оказват със заключена брава, която е невъзможно да отворят сами и т.н.

Ние искрено смятаме, че всеки трябва да има богата обща култура и ако няма друг избор да повика неволята и да се справи сам. Но ако това не е случая и не сте сами на вилата, където на десетки километри не може да намерите ключар, то най-добре се доверете на професионалистите и извикайте някой, който се занимава с професионален монтаж на брави.

Ако нямате такъв човек, може да се обадите на iLock.bg на телефон 0888 77 63 73 и ние ще изпратим професионалист, който се занимава с монтаж на брави и монтаж на брави тип „антипаник“. iLock.bg са известни с изгодните си цени на ключарски услуги и възможността да предложат подходяща услуга за всеки бюджет.

Понякога, дали в резултат от некачествен монтаж, дали от липса на правилна или каквато и да е поддръжка или просто от старост, някой елементи на бравата могат да се повредят, износят или блокират. Това може да доведе до невъзможност врата да бъде отворена или затворена. Един от най-често срещаните проблеми е т.н. „блокаж на езика на вратата“. Много неприятна повреда, защото ако вратата е отворена, тя повече не може да се затвори, а ако е затворена, въпреки че имате ключ и свободно отключвате и заключвате, езика на врата остава отворен и така и не можете да отворите вратата. В опитите си да „поправят“ заялият език, хората нанасят допълнителни щети на самата брава, правейки ремонта невъзможен, а подмяната задължителна и понякога по-скъпа.

Проблемите с бравата обикновено не започват изведнъж, в част от случаите може да започнете да усещате, че заключвате по-трудно, триене, закачане, превъртане, чегъртане и други по-скоро неприятни моменти, но все пак бравата работи. Ако не им обърнете внимание навреме, те неминуемо ще прераснат в аварийна ситуация, в която ще ви се наложи да ползвате услугите на спешен ключар или денонощен ключар.

Нашият съвет е при първите симптоми да извикате ключар. Нашите специалисти могат да отстранят повреди във всички видове брави. Двадесет годишният ни опит ни е срещат със всички възможни проблеми и бравите, които сме ремонтирали са продължили да функционират без нужда от смяна. Понякога проблема се решава само с впръскване на смазочно масло, а друг път се налага пълното разглабяне на бравата и сериозен ремонт. Много от проблемите биха могли да бъдат избегнати само с правилна поддръжка. Не знам защо, но много от хората сякаш забравят, че като всеки механизъм и патроните имат нужда от смазка и поддръжка. Веднъж закупени и монтирани, ние ги ползваме ежедневно, без да си даваме сметка, че това е една много фина механика, зад която стои сигурността на семейството и имуществото ни.

Независимо дали имате нужда от ремонт на брави, монтаж на брави или авариен ключар, обадете се на 0888 77 63 73 и ние ще ви помогнем.