Ключарите обикновено попадат в същата категория като продавачите на употребявани автомобили и други. Вероятно сте чували истории за ужасяващи ключарските услуги.

Освен хилядите честни ключари професионалисти има и много, които са аматьори и лъжци.

Ето някои съвети, които да ви помогнат да се предпазите:

  • Първо, намерете професионален клюкар, преди да имате нужда от него. Получавайте справки от приятели и съседи, за фирми, които са добри и надеждни. Включете данните в мобилния си телефон.
  • Избягвайте всяка фирма, която отговаря на телефона с обща фраза, например „заключващи услуги“, а не с конкретно с име на фирмата.
  • Бъдете предпазливи за ключари, които пристигат със случайни автомобили или микробуси. Законните ключари обикновено имат ван с името на компанията.
  • Поискайте идентификационен номер с име и адрес. Само в някои държави се изисква при всички сервизни обаждания да се докажат, че ключарите притежават лиценз.
  • Запознайте се с ценовите оферти и такси, преди да започнете работа. Получете разписка, след като платите.
  • Ако ви е казано, че ключалката трябва да бъде пробита и подменена, намерете друг ключар. Опитните и законните ключари могат да отключат почти всяка врата.

Какво трябва да имате предвид преди да извикате ключар?

  1. Името на фирмата

Много „ключарски“ компании изобщо не са ключарски компании. Те са центрове за повикване, които получават молба за ключар и незабавно да възложат работата на местния клюкар. Тези ключарски компании се стремят да покрият колкото се може повече географски области, защото могат да възлагат на подизпълнители 100% от своята работа.

  1. Когато вдигат телефона при повикване, те се опитват да не споменават името на компанията.

Когато се обадите на легални ключарски услуги, лицето на линията обикновено тръгва с името и фирмата си. Когато не чуете името на фирмата, а „Здравейте, ключар“, това може да е фалшив ключар. Тъй като тези центрове за повикване подизпълнители сключват до десетки или стотици ключари, те никога не искат да кажат името на фирмата.

Пазете се от организирани престъпни фирми, които създават ключарски измами в цялата страна. Не се предоверявайте, защото допуснете ли ги в дома си може да пострадате. Несъзнателното предаване на вашите ключове, информация за кредитна карта и адрес може да ви остави широко отворени за допълнителни престъпления.

Но сега знаете по-добре. Надявам се съветите да ви помогнат да разграничите лошите ключари от добрите. Проверете в електронния каталог статия за това как да идентифицирате законна ключарска фирма.

Запишете този списък, тъй като той може да бъде полезен, когато се случи да имате нужда от тях. Използвайте списъка с всички доставчици на услуги за бърза представа какво могат да направят и кои са най-силните в ключарските услуги. След това изберете най-подходящите ключари.