smart-lock

Рискове от това децата да боравят с ключове

Има два основни риска да позволите на децата си да боравят с ключове от къщата, като и двете могат да бъдат закрепени според неопитността и наивното мислене:

Загубени ключове: Дори възрастните понякога губят ключовете си. С по-малко житейски опит, децата са дори по-склонни да загубят ключовете си.

Видимост: Ключовете, които са на открито, могат да бъдат снимани и декодирани, което улеснява непознат да направи копие. Ако детето ви използва ключ, който е скрит извън дома ви, може да е отворено за скривалището на приятели, съседи, продавачи и други, които идват в къщата.

Решения

Има няколко различни решения на проблемите с децата, които боравят с ключовете на къщата. Ето интегриран избор, който може значително да подобри сигурността на вашия дом:

Инсталирайте електрическа клавиатура: Вашето дете не може да загуби ключовете си или да ги остави на открито, ако изобщо няма ключове. Електрическата клавиатура използва кодове, които могат често да се променят. Можете дори да присвоите на всяко дете (и всеки друг, който се нуждае от достъп, като детегледачката) отделен код.

Използвайте камера за влизане: Камерата за вход ви позволява да видите дали детето ви е довело някой вкъщи, който може да е видял кода за защита, което ви позволява да го промените, ако е необходимо.

Запомнете кода: Децата могат да бъдат забравящи и може да не помнят кода, особено ако го променяте често. Запомнете всеки код сами или го пазете някъде на сигурно място и инструктирайте детето си да ви се обади или да ви изпрати съобщение за кода, ако е необходимо.