Закъснявате за среща. Влизате в надеждната си кола, приплъзвате ключа в запалването и ето, ключа не запалва колата . Умът ви започва да се състезава с възможности. След първоначалната Ви паника, поемете дълбоко въздух, прочетете и открийте какво да направите, когато ключът ви не се върти в запалването.

Първо, няма нужда от паника. Когато всичко останало е неуспешно, знайте, че надежден клюкарник като професионалистите в Sofia Key Service винаги може да ви помогне от страшна ситуация, като например когато ключът ви не се върти в запалването.

Има много причини, поради които вашият ключ не запалва колата, но има три, които са сред най-разумните причини. Ето първите три причини, поради които може да се случи тази кофти ситуация:

  • Проблеми със самия ключ
  • Проблеми с цилиндъра на запалването
  • Проблеми със свързаните компоненти

Преди да направите нещо, дръпнете ръчната, за да сте сигурни, че автомобилът ви е обезопасен. Сега нека започнем да преценяваме ситуацията с това, защо ключът не се върти и не запалва колата .

 ПРОБЛЕМИ С КЛЮЧОВЕ:

Ключът е изкривен: изкривяването на ключа може да е толкова малко, че да не сте го забелязали, но все пак ще създаде ситуация, в която ключът няма да се върти в стартера . Дори и да влиза в стартера на запалването,  когато се опитате  да завъртите ключа, колата няма да се запали. Проблемът е, че след като ключът е в стартера ,  той няма да пасне правилно, за да стартира автомобила. Възможно е да успеете да разрешите проблема с огънатия ключ с надежден чук, да го почукате здраво, за да се изправи и след това отново да го пробвате, за да видите дали той правилно ще се приведе в съответствие и ще стартира автомобила.

Износени ключове: Това е много често срещан проблем, особено при по-стари автомобили. Когато тези видове ключове се износят, щифтовете, разположени в цилиндъра, започват да не пасват правилно и да не стартират двигателя. Ето защо ключът ви няма да запали колата. Най-добрият начин да се справите с това е да замените ключа. Ако колата има два ключа, опитайте с резервния. За да получите нов ключ, можете да опитате да се свържете с представителството или надежден ключар като този на ..! Ще ви трябва VIN (идентификационен номер на превозното средство) на автомобила, който се намира на етикета или от предното стъкло на шофьора, или погледнете в рамката на вратата.

 Имате грешен ключ: Всеки може да направи тази грешка! С толкова много ключове, които изглеждат едни и същи, може би сте взели грешния ключ, който всъщност се побира в стартера , но тъй като няма да пасне правилно, то няма да стартира колата. Уверете се, че имате правилния ключ и опитайте отново.

ПРОБЛЕМИ СЪС СВЪРЗАНИТЕ КОМПОНЕНТИ:

Воланът:  При много превозни средства воланът може да се заключи, когато извадите ключа, и това което трябва да направите, е леко, но здраво да завъртите волана. През повечето време това ще облекчи налягането в ключалката и волана ще се завърти. Сега трябва да можете да стартирате двигателя.

На коя скорост се намирате? За много превозни средства, ако скоростта не е безопасно в паркинг положение или на скорост различна от първа , колата няма да запали. Това е функция за безопасност, за която често забравяме, защото, като шофьори, ние автоматично паркираме колата и изваждаме ключа. Понякога, без да забележите това, предавката може да се премести, причинявайки функцията за безопасност, и да не можете да стартираме двигателя. Това е само функция в автоматичните трансмисии.

RIP батерия! Ако батерията е умряла, ключът може да не включи запалването. С появата на по-сложни електронни запалвания, това е просто един друг начин, по който вашият автомобил комуникира с вас.  Това може да е причината, поради която не можете да завъртите ключа. Уверете се, че батерията е свършила и я сменете или започнете да зареждате батерията, след което трябва да можете да завъртите ключа.