garajНай-доброто заключващо устройство е това, което има съвкупност от най-добрите характеристики. От всички ключалки на пазара можете да изберете най-добрия само чрез оценка на конкретни проби, като използвате следните параметри:

  • Сила на тялото;
  • Надеждност на секретния механизъм (неговата устойчивост);
  • Устойчивост на заключване;
  • Наличие на ключалка и механизъм;
  • Херметичност на корпуса на бравата, устойчивост на замърсяване и ръжда;
  • Надеждност и гъвкавост на скрепителните елементи.

Няма значение дали е евтино или скъпо заключващото устройство, което избирате, стига да е по-трудно да се определи как е фиксирана. Нападателите, отваряйки подобна брава, могат да се опитат по някакъв начин да разхлабят или извадят винтовете и ще им е много по-трудно да направят това, ако винтовете са внимателно скрити.

Един добър вариант е да направите заключващо устройство, от надежден специалист с добра репутация. След като му поръчате брава, трябва да сте сигурни, че самият той няма да дойде в гаража ви с намерение да извърши престъпление. Предимството на направените това като поръчка брави е очевидно, защото тяхната тайна е известна само от един специалист. Уникалността на тайния механизъм осигурява по-надеждна защита.

Всички брави независимо от тяхното монтиране могат да бъдат разделени на ключови и без ключ. За гаражи в нашите условия е по-добре да използвате ключови ключалки. Има няколко добри причини за това.

Ключалка за гаража с кодови елементи, която се отваря без ключ, може да бъде механична или електронна. Механичните брави са твърде ненадеждни, тъй като намирането на проста комбинация от числа е доста лесно. В допълнение, ако не промените шифровия шифър за дълго време, тогава необходимите бутони просто ще се износят и ще се виждат с просто око, където да се натисне, така че портата да се отвори.

Няма по-малко проблеми с електронното заключване, защото такива сложни системи са доста скъпи и капризни. Шансовете са, че когато се опитате да отворите гаражната врата в горчивия студ, тя просто ще ви разочарова. И ако си спомним, че електрическите комуникации са банални за многото гаражи на нашата огромна страна, всичко става разбираемо.

Един добър вариант за гараж ще бъде електромеханична ключалка без ключ. Не се нуждае от постоянно презареждане, някои модели могат да работят от независими източници на захранване с ниско напрежение. Но има един проблем – цената му. Цената на някои ключалки от този тип е сравнима с цената на съдържанието на друг гараж, така че няма причина да се спори за целесъобразността на неговото инсталиране.

Може да се каже недвусмислено, най-добре е да се даде предпочитание на традиционните ключалки с ключове. В този случай, най-важното е да изберете правилното заключващо устройство и за предпочитане не едно. И тогава можете да кажете с висока степен на увереност, че нападателите няма да стигнат до имота ви.