смяна на ключалкаПроблеми с ключалките често се срещат в евтини метални конструкции. Вратите, които се отварят с „отварачка за консерви“, изобщо не се справят с товара. Първата е системата за заключване. Дръжката се счупва, цилиндровият механизъм се забива. Обикновено ремонтът на замъка завършва с пълната му подмяна.
От време на време се случват и проблеми с продукти с висока цена. Нарушаването на инсталационната технология, експлоатационните характеристики водят до общ дисбаланс, заглушаване, блокиране.
Компетентен специалист на пръв поглед ще определи естеството на неизправността и ще го премахне при едно посещение. Голям опит, положителни препоръки, отговорно отношение към нуждите на клиента са нашата визитна картичка.

Кое е по-евтино?

Често възниква въпросът: Кое е по-евтино – да ремонтираме патрона или да го сменим с нов? Смисълът не е цената сама по себе си, а възможността за ремонт, наличието на резервни части, лесната инсталация. Между другото, ларвата в патрона може да струва повече от ключалка на вратата и е малко вероятно да се поправя. Ако патронът е работил 20 години, то най-вероятно той е развил ресурса си и е по-добре да не се поправя, а да се замени.

Има „болести“ в патрона, за които майсторите са наясно. Например, в заключването на Secreremme често пропада модула, който отговаря за ключа. С него е свързано блокираното заключване, трудно е да се завърти ключа. Достатъчно е да замените облицовката и ключалката ще продължи да работи. Безскрупулните изпълнители предлагат да заменят всичко напълно, като обяснят, че в този случай ремонтът не е възможен.

Доверете ни се, ние ще отговорим на вашите очаквания! Ремонтът на стария или инсталирането на ново устройство се извършва най-внимателно, деликатно, професионално. Възможни са допълнителни услуги: Подобряване на естетиката на входа и звукоизолация.

Закъснявате ли и предната врата не се затваря? За да не попаднете в нелепо положение и да извършите планираните работи, веднага ни се обадете.

Премахване на блокиране, инсталиране на нова заключваща система (в цената на работа е включен демонтаж), пълен или частичен ремонт на ключалката на входната врата.

Веднага след подаване на заявлението ще Ви бъде изпратен специалист, който ще бъде в непосредствена близост. Време за пристигане от 30-40 минути до един час. На сайта sofiakeyservice.com, наш специалист ще ви запознае с детайлите, които ви интересуват.

Типични грешки при саморемонт или инсталиране на брави за врати

Проникването на прах, стърготини, пяна в тялото – води до заклинване на прътите или ключалките, до заглушаване на ключалката;

Излишните механични сили, ударни натоварвания на врата – довеждат до деформация на клапана, затваря се;

Полиетиленовото фолио, оставено при инсталирането на новата врата на изходните точки на заключващите болтове, води до заклинване; Деформацията на тялото на механизма при повтаряне на отворите за дръжка или броня – води до увисване или неуспех при работа;

Отказ в случай на неправилно преобразуване на системи за врати – предизвиква ремонт или монтаж на нови взаимозаменяеми елементи.

В случай на повреда, моля да се свържете с нашия отдел за обслужване на клиенти и да не разглобявате ключалката сами.