kradecКато родител се опитвате да направите всичко възможно, за да защитите децата си. Също така знаем, че не винаги е толкова лесна задача. Ето няколко елемента, които според нас са добри елементи от контролния списък, които трябва да преминете с детето си, когато става въпрос за домашна сигурност.

С кого говорят?

Технологиите играят толкова важна роля в живота на децата. Може да е трудно да се справи с най-новото приложение или игра, с която те са ангажирани. Да научим децата си за безопасността както онлайн, така и в реалния живот е жизненоважно. Навремето обикновените не се качвайте в колата или не приемайте близалки от непознати беше предупреждението, което повечето хора получиха. В днешно време обаче може да е трудно хората да разпознаят по-странна опасност – това важи както за деца, така и за възрастни.

Разбирането, че определена информация е най-добре да не се обсъжда публично, като например факта, че страничната врата никога не е заключена, или никой няма да се прибере за дълъг период от време. Започването на разговор за сигурността и безопасността в млада възраст помага да се запазят всички малко по-сигурни. Също така откриване на ясна комуникация и доверие, така че децата ви да се чувстват в безопасност да идват при вас с всичко, което би могло да ги тревожи.

Как е подсигурен вашият дом?

Добре е да прегледате с децата си как се поддържа къщата. Дори от най-ранна възраст можете да започнете да ги учите за домашната сигурност. Изиграйте го добре, за да ги ангажирате или им дайте задача да поемат собствеността, когато става въпрос за затваряне на къщата, преди да напуснат. Оставете ги да намерят ключовете или натиснете бутона, за да включите алармата. Чрез създаването на тези рутинни процедури можем да утвърдим добри практики за сигурност още в началото.

Какво трябва да кажат, когато отговарят на вратата?

Важно е да научите децата как да отговарят на вратата и какво да (и какво да не) казват. Определено си струва да добавите поздрави за врати към контролния списък за безопасност на децата, преди да помислите да оставите децата си да останат сами вкъщи.