Онлайн бравите са свързани или към компютър, или към мрежа, което ви позволява да проследявате историята на отваряне и затваряне на вратите от разстояние. Пакетът включва редица допълнителни съоръжения: хъбове, актуализатори, повторители, има специален софтуер. Системният администратор следи изправността на оборудването.

Офлайн бравите, като правило, са оборудвани с автономна система за захранване (стандартните батерии издържат средно 2 години), те се монтират бързо и лесни за използване. За работата на ключалката не са необходимо проводници до вратата, да извършват каквито и да било манипулации по отношение на крилото или рамката на вратата. Системата за заключване се свързва и програмира с помощта на преносимо устройство, което се свързва чрез USB кабел. Допълнителни предимства:

  • вътрешното разположение на батериите – надеждна защита срещу незаконни действия на нарушители;
  • подмяната на батериите изисква минимални времеви и финансови разходи; това също не изисква специални умения;
  • заключващият софтуер не влиза в конфликт с други системи на хотела или друга сграда, а по-скоро разширява тяхната функционалност;
  • в извънредни ситуации можете да използвате механичен ключ, но ключалката е скрита от любопитни очи.

Защо ключалките SOFIA KEY са най-добрият вариант?

Бравите SOFIA KEY принадлежат към категорията на „умното“ оборудване, а един от най-ярките показатели за това е наличието на надежден безжичен четец на карти във формат Mifare. Разработчикът на този стандарт – Philips Semiconductors – направи всичко възможно, за да гарантира, че ключалките са възможно най-ефективни, надеждни и безопасни. Предимства на стандарта Mifare:

  • не един, а два ключа се използват за защита на всеки сектор, докато множество приложения са разрешени;
  • безконтактните ключове работят на базата на криптоалгоритъм, следователно са необходими специални инструменти за декодиране;
  • връзката между заключващите системи и четците на карти се осъществява чрез контролера.

В момента ключовете Mifare се считат за едни от най-популярните в света, броят им надхвърля 5 милиона.Тези безконтактни карти се използват успешно на територията на големи съоръжения, ​​те също се купуват активно от собствениците на развлекателни заведения. , хотели, санаториуми, ваканционни домове, бизнес центрове и складове.

Уместността на точно такива брави се обяснява и с причината, че в този случай няма възможност за дублиране на ключ. Контролери с прост алгоритъм на действие и класически магнитни карти не могат да се похвалят с такава функция. Дублирането на TM-ключ може да се направи дори без този ключ под ръка, просто се използва наслагването на четеца, което ще напише кода. RFID картите се фалшифицират с помощта на четци, работещи на достатъчно голямо разстояние. Данните, въведени на опционалната кодова клавиатура, обикновено се записват с помощта на DVR.

Моменти, които заслужават специално внимание

За да не направите грешка при избора на електронна брава, трябва внимателно да разгледате няколко важни въпроса.

Моделите брави, представени на пазара от местни и чуждестранни производители, имат различни технически и експлоатационни характеристики, поради което е препоръчително да сравните няколко модела един с друг и да изберете най-добрия. Важно е да се консултирате с квалифициран ключар.