kameraМонтирането на видеонаблюдение в магазина е необходима предпазна мярка във връзка с рязко увеличаване на престъпността, увеличаване на броя на кражбите и кражбите на стоки от търговските обекти.

Предимствата на камерите в търговията

Сега всяка година значимостта на използването на камери в магазините на системи за видеонаблюдение в магазините и търговските центрове се увеличава, иновативните технологии все повече се използват.

Такива системи за контрол са допълнително средство за изграждане на охрана и специалисти по търговска сигурност.

Системата значително улеснява мониторинга на територията: можете бързо да откриете или предотвратите неразрешено влизане в защитени зони.

Освен че изпълнява функции за сигурност, системата ще помогне на администрацията да разбере как задълженията се изпълняват от персонала, как продавачите се отнасят към продукта: монтажа на видео системи също действа като сериозна пречка, когато се опитвате да скриете допълнителни пари или дребни кражби от персонала.

Основното предимство на модерните системи за видеонаблюдение е дългосрочното съхранение на резултати и видео материали на надежден сървър. В същото време високото качество на записа ще улесни възстановяването на хода на събитията: благодарение на мащабирането, ако е необходимо, могат да бъдат идентифицирани самоличността на крадците, вандали или хулигани. Такъв запис може да бъде доказан успешно в съда като надеждно доказателство – видео материалите все повече са единственото и най-обективното доказателство за всякакъв мащаб на инциденти и престъпления, извършени в търговски центрове и магазини.

Монтаж на съвременни системи за наблюдение

За да монтират камера за видеонаблюдение в магазин и да изключат наличието на „мъртви“ зони, професионалистите трябва да бъдат поверени на работата по проектиране на система за управление: само те имат необходимите умения и знания, за да монтират камери за наблюдение в магазин.

При поръчка за проектиране, закупуване и монтиране на камери и компоненти на добра, доверена компания, клиентите спестяват от поддръжката на системата, получавайки в замяна най-ефективната сигурност и високо ниво на сигурност. Ключарите от SOFIA KEY сме изключително горди да ви предложим качествени ключарски услуги и монтаж на камери за видеонаблюдение на изключително добри цени.

Монтирането на камери за видеонаблюдение в магазина ще ви позволи да управлявате такива системи и да преглеждате данни от всеки таблет, персонален смартфон или настолен компютър. Системата за видеонаблюдение може да се използва и ако на мястото на продажба се извършват каквито и да било строителни или довършителни работи – това улеснява контрола на наетите служители.

Сред най-важните функции на системите за мониторинг е архивирането, което предполага оперативното записване на информационни видео и аудио потоци с възможност за последващ интелектуален анализ, както и директна защита на имущество и стоки. Има вградена функция за уведомяване: служителите на търговския обект могат да изпращат сигнал от съоръжението до контролния панел на охранителната компания, където експертите по сигурността получават аларма и отиват на местопроизшествието.

Превантивната функция също играе важна роля: наличието на камери и воденето на записи понякога може да спре престъпник, да откаже изпълнението на планове. Монтаж на камери, които да възпрепятстват натрапника да ловува магазина.

Монтажът на видеонаблюдение в магазина, цената на системата и нейното поставяне – всички тези проблеми се обсъждат с охранителни компании.

При монтажа на системата специалистът посещава съоръжението безплатно и прави точни измервания на територията, определя необходимия брой камери и изготвя схема, проектира бъдещата система за сигурност на видео.

След това идва координацията на проекта със собственика на търговския обект и закупуването на оборудване. Следва инсталирането на системата, работи се по полагане на кабели и инсталиране на записващо устройство, обемът на паметта на който също трябва да бъде изчислен от професионалисти. Видео наблюдението в магазина е доста просто и евтино да се инсталира, ако собственикът на търговския обект предварително се грижи за безопасността на работните места на своите служители и не пести от допълнително и функционално оборудване.

Тогава приходите от бизнеса ще растат, докато всички данни, собственост и стоки на магазина или супермаркета ще бъдат надеждно защитени.