Достатъчно е да кажем, че хората от всички сфери на живота имат едно общо нещо и това са ключове. В някакъв момент … ние ги губим. Факт. Така че, ако някога сте претърпели ключови драми, ще искате да прочетете следните развлекателни (и предпазливи!)

Ключови истории за бедствие от автор на гости. Не знам за теб, но имам чувството, че там има ключари заедно с полицията и службите за спешна помощ …

  1. Ключар, заключена кола, дете.

Един следобед получих телефонно обаждане  от разтревожена майка, която случайно бе заключила дъщеря си в колата, докато се намираше на паркинг в търговския център. Оставих децата си със съседа, докато  пазарувах. По звука на гласа по телефона можах да разбера, къде се намира. Трябваше ми да стигна бързо там.

Тя беше толкова благодарна, че ме вижда, когато пристигнах. Уверих я, че няма проблем и ще отключим  за нула време. Приближих се до колата, видях как бебето плаче на задната седалка. Сърцето ми се сви за малкото момиченце … сигурно беше толкова уплашено.

Така че, след като прецених ситуацията, се върнах в моя камион и се снабдих  с необходимите инструменти. Историята приключи с щастлив край.

  1. Реална история, която прилича на романите на Стивън Кинг!

Веднъж получих телефонно обаждане от мой приятел, управител на няколко жилищни сгради. Беше ме помолил да сменя ключалките за това, което според него е бил празен апартамент в една от неговите сгради. Оказа се, че апартаментът не е бил свободен … Когато отворих вратата, за да сменя ключалките, ужасна миризма ме удари. Забелязах, че вестници, натрупани на купчини над секциите, и по стените. В средата на цялата тази бъркотия имаше двама затлъстели, които седяха на дивана. Така че урок за всички ръководители на сгради: не приемайте нови наематели, които са пълни с гнусотии и ако изгоните някого, уверете се, че действително са напуснали!

  1. Винаги е това, което най-малко очаквате …

Една възрастна дама веднъж влезе в кабинета ми и ме попита дали мога да отворя нейна заключена кутия. Това не отнема много време. Докато отключих кутията и вдигнах капака, дамата обърна червено цвекло и удари капака на пръстите ми! Оказа се, че тази кутия е пълна със секс играчки.

  1. И наградата за най-сладката покана отива …

Един мой приятел ми се обади веднъж за помощ. Каза ми, че приятелката му е изгубила ключовете за белезниците и тя и приятелката й са скупчени заедно. Вярвайте или не като ключар, но тази ситуация беше доста изненадваща, защото придоби изненадващ обрат. Те се бяха заключили с другата си приятелка и  отчаяно искаха да ме накарат да се включа в играта им. Никога не съм изпадал в такова състояние по време на работа, но десет години по-късно със жената от тази история имаме 3 деца и сме щастливо женени.