интелигентна ключалка

Сигурност

Както бе споменато по-горе, защитните функции трябва да бъдат основната грижа за всяко заключване, било то традиционно или интелигентно. Потърсете ANSI степен 1, които могат да издържат на голяма сила. Също така потърсете функции, които предпазват от блъскане и бране на ключалката. Освен това интелигентните ключалки трябва да имат силни мерки за киберсигурност, за да минимизират риска от хакване. Ако не сте в крак с най-новите протоколи за удостоверяване, говорете с професионален ключар, който има опит със смарт ключалките, вместо да се опитвате сами да разберете технологичната страна.

Живот на батерията и архивиране

Докато традиционните брави са напълно механични, интелигентните брави изискват захранване от батерията. Какво ще стане, ако на вашите свърши сок в неудобно време? Различните интелигентни ключалки разглеждат този проблем по различни начини. Някои щракват точно върху съществуващия ви болт или включват традиционния болт като част от пакета. Някои преминават в режим на хибернация с ниска енергия, когато зарядът на батерията се изтощи, удължавайки времето, което трябва да изпълнявате основни функции, преди да умре напълно.

Дистанционно свързване

Една от най-забавните и полезни функции на интелигентната ключалка е способността й да се свързва с вас дистанционно. Това ви позволява да проверите дали вратата е заключена и да я заключите или отключите при нужда от хиляди мили. Можете да държите под око ключалката, докато сте на почивка, и дори да я отключите за всеки, който има нужда да влезе във вашия дом, като например домашния любимец или приятеля, който вдига пощата ви.