автоключарСигурността е изключително важна за всеки собственик на жилище, което означава, че ключовете могат да играят жизненоважна роля в поддържането на собствеността.

Ние от SOFIA KEY осигуряваме ключове с транспондер най-новата технология, за да даде на хората спокойствие и да запазят имуществото си сигурно.

Ключовите разлики между обикновен ключ и такъв, оборудван с транспондер технология.

Какво е технология на транспондера?

Транспондерите работят чрез излъчване на радиосигнал от ключа към колата. Автомобилът е снабден със специален сензор, който улавя сигнала от ключа и кара вратите да се заключват или отключват в зависимост от натискане на копчето.

Тъй като автомобилните системи за сигурност стават все по-напреднали, много нови превозни средства са оборудвани с някаква форма на ключ транспондер.

Какви са предимствата на ключ транспондер?

Транспондер ключа има няколко отличителни предимства пред нормалния ключ.

Първо, ако някой се опита да влезе в автомобила без подходящ транспондер, алармената система ще се задейства и ще накара потенциалния крадец да избяга. Ако  ключовете транспондери не запалят колата, крадецът няма да може да стартира двигателя, защото няма да има сигнал – горещата връзка на автомобила няма да прескочи системата.

Второ, един транспондер е уникален за автомобила, който той отключва, така че не може да се използва за отключване на други автомобили, ако е откраднат. Обикновените ключове, които не разполагат с тази технология, често могат да се използват за получаване на достъп до различни автомобили. Автомобилите без транспондер технология са по-податливи на кражби.

Какви са предимствата на редовния ключ?

Докато бутоните на транспондерите помагат на автомобилите да получат голяма сигурност, това не означава, че редовните ключове трябва да бъдат напълно пренебрегвани от водачите. Бутоните на транспондера понякога могат да се сблъскат с технически затруднения, които биха могли да причинят неизправност. В по-лошия случай, това може да доведе до това, че някой да няма достъп до колата си, когато е попаднал в екстремна ситуация, като медицинска помощ и други.

Редовният ключ изисква само лесен ремонт, ако се повреди. Ключовете транспондери трябва да бъдат разглобени и повторно сглобени в случай на неизправност, така че не забравяйте да имате удобен резервен ключ по всяко време.

Кое е по добро?

Трудно е да се каже дали за предпочитане е да има редовен или транспондер, но изглежда, че ключове транспондер имат предимство пред нормалните, които са свързани с осигуряването на защита от кражби на автомобили. Открадната кола е един от най-стресиращите сценарии, с които един шофьор може да се изправи, така че един транспондер може да помогне да се успокои.

Мислите ли за закупуване на транспондер? Свържете се дежурни мобилни екипи ключари на SOFIA KEY .