Най-новите тенденции и информация от вашия професионален ключар.

Откраднати ключове на колата: Крадците крадат колата като откраднат ключовете

Мислите, че престъпниците се промъкват през нощта, за да ги откраднат? Помислете отново!

Сложната и усъвършенствана сигурност на автомобилите става донякъде излишна, когато научаваме, че начинът, по който повечето престъпници крадат автомобили, не е чрез свалянето и пукването на някои високотехнологични кодове, а всъщност краденето на ключ и откарването на автомобила.

Какво означава това?

Престъпниците не се нуждаят от експертни познания, измамнически инструменти или нелегални инструменти, за да запалят колата.

Нашата цел е прекалено лесна за престъпник, който не само да нахлуе в домовете ни, но и да намери нашите ключове за колата и да спре с колата си.

Защо се случва това?

Вярваме, че има два основни фактора, които допринасят за това.

1. Лоша сигурност на дома ви

Това означава, че престъпниците разделят кражбата на кола на три етапа:

Влизане в дома ви
Намиране и кражба на ключовете на колата
Отпътуване с колата

Лошата сигурност на домакинствата – от крехките и остарели брави на вратите до прозорците, които дори нямат брави, водят до престъпниците, които крадат коли, буквално точно под носа ви.

2. Видими ключове за колата

Когато пристигнете вкъщи, хвърляте чантата си на пода, изстрелвате обувките си и хвърляте ключа върху масата на входа … точно от гледната точка на този крадец, който се промъква до входната врата.

Ключовете ви са точно там, ясно се виждат, и молейки се да бъдат откраднати.

Но страшното е, че дори не подозирате.

В края на краищата, най-вероятно мислите, че оставяйки ключовете точно там, ще ви улесни за утрешния ден, но по този начин вие сте още по-изкусителни за крадеца, който да проникне в дома ви, и по-лесно да получи ключ за собствената ви кола.

Ако крадецът е направил своето изследване и е забелязал ключовете на колата и е готов да влезе в дома ви, те могат да бъдат взети само за секунди.

Ключовете на колата са откраднати

Подмяна на ключ за автомобил от мобилен ключар.

Ако имате късмет, колата ви може да бъде възстановена и ако щетата е минимална, тя може отново да се превърне в ключова част от ежедневния ви пътуващ път. Преди да започнете отново да използвате колата си, едно от първите неща, които трябва да направите, е да замените (и препрограмирате) ключовете на колата си.

Подмяната на ключ за автомобил от квалифициран мобилен ключар, а не в автокъща. Това може да ви спести време и пари. Докато големите производители на автомобили изискват разширени резервации и дори дни на действие, мобилния ключар идва при вас и ще отреже и замени ключовете на автомобила на място.

Независимо дали става въпрос за изгубен, откраднат или счупен ключ на автомобила, ние сме готови да ви помогнем.