Когато се нуждаете от ключарски услуги, цената може понякога да е повече, отколкото можете да си позволите.

Но имаме добри новини за вас: има няколко начина да спестите пари и да получите услугите за сигурност, от които се нуждаете.

Следните съвети могат да ви помогнат да избегнете скъпи и отнемащи време услуги:

Съхранявайте резервен ключ

Един от най-скъпите ключарски услуги е подмяната на автомобилни ключове. В днешно време ключовете на автомобила се създават с чип на транспондера или се доближават само до FOB или близък стил. Тези ключове могат да бъдат доста скъпи сами по себе си – да не говорим за цената на професионалния ключар, който трябва да програмира ключа на вашия автомобил, за да му позволите да функционира.

Получете резервен ключ, преди да имате нужда от него. Като вече разполагате с ключа, той позволява на ключаря просто да дублира ключа на по-ниска цена, отколкото да създаде чисто нов. За FOB и близките ключове, ако закупите ключовете сами и след това наемете ключар, за да го програмирате на вашия автомобил, ще спестите доста пари и все още имате резервните, от които имате нужда, в случай че загубите оригинала си.

За да не се налага да се притеснявате изцяло за закупуване на дублиращ се ключ, поискайте резервен ключ, когато закупите автомобил. Много пъти търговецът на автомобили ще ви предостави само един ключ. Ако плащате за колата, те също биха могли да ви осигурят всички необходими аксесоари.

Не губете при смяната на ключалките

Заключването на промените – независимо дали са в дома или в бизнеса ви – може да е доста рисковано в зависимост от нивото на сигурност на заключване, от което се нуждаете. Това е друг пример, при който можете да намалите разходите, като закупите сами материалите. Ако знаете какъв тип заключване имате нужда, повечето дистрибутори ще ви таксуват за цените на едро. След това можете да наемете ключар, за да инсталирате ключалките за вас.

Още по-добър начин да спестите пари, когато сменяте ключалките, е да активирате ключалките. Това е мястото, където ключарят използва съществуващата ви ключалка и манипулира щифтовете вътре в цилиндъра, за да се побере в нов ключ. Това е едно от най-търсените услуги на нови собственици на жилища. С този съвет за пестене на пари можете да се чувствате сигурни в новия дом и да имате още пари в джоба си.

Спестяване при наблюдение

Ако се стремите да защитите дома или офиса си с видеонаблюдателни камери (които могат да бъдат супер скъпи), предлагаме ви малка измама. Ако просто искате да отклоните потенциалните крадци или нарушители, просто сложете да виси знак за наблюдение. Също така има камери за примамки, които изглеждат 100 % реални. Ако настоявате за истинско видеонаблюдение, един ключар ще може да ви покаже много различни опции. Камерите с активирани движения обикновено са най-рентабилни.

Обърнете внимание на тези основни и лесни съвети и би трябвало да можете да спестите много пари за потенциално скъпи услуги за заключване. Ако сте пристрастен за спестяване на пари, нищо не може да се съревновава с това да мислите занапред през цялото време.