Ако ключалката е повредена или неправилно направена и не е безопасна, тя може да бъде единствената ви опция. Замяната на брави е една от най-скъпите услуги, предлагани от ключарите, защото трябва да купите и новия хардуер и да отделите време, за да го инсталирате.
Повечето компании ще начисляват такса за обслужване, само за да идват в дома ви и след това ще ви таксуват за тяхната работа, обикновено за всяка заключваща инсталация или понякога за час. Разумно е да платите за услугата, в зависимост от това къде живеете и кога имате нужда от услугата, а след това допълнително за инсталиране на заключването.

Важно е да се уверите, че знаете точно за какво ще бъдете таксувани, когато решавате кой да наемете като  ключар, за да можете да вземете предвид общите разходи. Ако таксата за услуга за дадена компания е по-скъпа, но трябва само да заплатите таксата за обслужване и разходите за хардуер за всяко заключване, все пак може да плащате по-малко, отколкото ако компания има по-ниска такса за услугата, но ви таксува за части, труд, и други допълнителни такси.

Не забравяйте да поискате предварително таксуване по телефона с компанията и след това да потвърдите цената, когато техникът ключар дойде във вашия дом, преди да започнете работа.

Повечето хора се надяват, че никога няма да изпитат момента на страх, когато осъзнаете, че сте заключени от къщата си. Докато никой не се стреми да попадне в тази ситуация, това неизбежно се случва с мнозинството хора в даден момент от живота им.

Ако сте планирали напред, можете да имате приятел, член на семейството или съсед под ръка с ключ, който може да ви помогне да се влезете в дома си, но ако нямате друг начин, ще трябва да се обадите на ключар.

Най-важно е времето, което е необходимо при наемането на ключар. Тъй като обикновено са извънредни ситуации, които изискват незабавна помощ, нямате толкова време да пазарувате и да извършвате цялостни изследвания, преди да решите кого да наемете.

Цената на услугата за заключване варира в зависимост от времето, местоположението и наличието на ключалката, но не би трябвало да плащате, освен ако обстоятелствата не са крайни. Ако настоявате вашият ключар  да вземе и нови ключалки, вместо да го пробивате или да го разчупите, за да получите достъп до вашия дом, защото ще ви струва много повече, ако трябва да смените ключалката. 95% от ключалките могат да бъдат избирани от обучен, професионален ключар.