монтиране-на-ключалкаПроблемите, когато вратата не се отвори, възникват по много и по различни причини. В тази ситуация е важно не само да разберете как да отворите вратата, но и да поставите всичко в ред, предпазвайки апартамента, офиса или друго помещение от хакване и проникване. Ако аматьор се опита сам да отвори предизвикателна врата, вероятно това ще доведе до още по-сериозни повреди, които водят до по-големи разходи. Такава работа е поверена на ключарите, които знаят как да променят ключалката на вратата и могат да вземат предвид характеристиките на всеки механизъм.

В този случай вратата ще се отвори с минимални загуби и по-нататъшната работа ще се извършва правилно. Съветникът ще определи какво трябва да се направи, ще избере няколко опции за подходящи брави и ще ви обясни функциите и предимствата на всеки от тях. По този начин ще се избегне напълно подмяната на вратата и счупване на ключалката отново.

Причини за повреди

Най-честите причини, когато трябва да смените ключалката на вратата или нейната ларва.

Причината за разбиването са:

Ключ счупен вътре в ключалката. Това е една от най-честите причини. Част от ключа остава в кладенеца и механизмът не може да бъде поправен. Задачата на ключаря в тази ситуация е внимателно да го премахне, след което да го замени с нов.

Загуба на ключове или ключ от един от членовете на семейството. В този случай можете да влезете в апартамента, ако някой от вашите роднини имат ключове, но все пак трябва да смените ключалката, тъй като това може да е просто повод за кражба. И в този случай апартаментът е изложен на риск. Значително по-евтино да замените замъка или дори два, отколкото да поемете риска и да изчакате да влезе крадецът. Той много добре може да проследи къде живее човекът, от когото са откраднати ключовете.

Опит за влизане в апартамента от непознати. Важно е да смените ключалките, дори ако нападателите не успеят да влязат в къщата, това ще бъде по-надеждно.

Бравата се е влошила с времето или се е износила. Бравите, подобно на други механизми, могат да се износват. Те могат при завъртане на ключа или процесът на отваряне да е труден, във всеки случай заключването трябва да бъде сменено.

Остарял модел. Ако старият патрон, който стои от десетилетия, не се счупи, той също често се заменя с по-нов и с по-съвършен механизъм, повишаващ защитните му качества. Често жителите са склонни да променят стария механизъм, който има непретенциозен външен вид.

Ограничаване на достъпа на някого до дома. Ситуацията, когато хората се развеждат, преместване в друг апартамент, в който е живял някой друг, може да се наложи смяна, за да сте сигурни, че само определени хора имат достъп до дома.

Това са основните причини, че апартаментът изисква бърза подмяна на бравите.