стари-ключовеАко не можете да отключите вратата си, проблемът може да не е самата брава. Тук разглеждаме четири общи проблема, които предпазват вратата от отваряне, но които не са причинени от заключването.

Счупен ключ в ключалката

Понякога ключовете могат да се счупят в ключалката. Това е по-голям риск с по-старите ключове, които са преживели много носене през годините. В този случай проблемът е ключът и заключването вероятно е все още непокътнато. Важно е да премахнете парчето счупен ключ, защото това ще ви попречи да заключите или отключите вратата. Плюс това може да причини повреда на ключалката.

За съжаление е малко вероятно успешно да премахнете счупения ключ, ако той е скрит в ключалката. С някои спрейове за пръскане и специален инструмент за изваждане на ключове, можете да се опитате за да извадите парчето. За да избегнете повреда на ключалката, най-добре е да се обадите на професионалните ключари.

Разширяваща се врата

Повишаването на температурата може да доведе до разширяване на вратата или рамката на вратата. Само няколко части могат да бъдат достатъчни, за да предизвикат несъответствие и да блокират заключващия механизъм. Топлината може да затрудни отварянето или затварянето на самата врата. Това може да бъде по-сериозен проблем със сигурността, ако държи вратата да се фиксира правилно.

Ако това е постоянен проблем в дома или бизнеса ви, препоръчваме ви да смените вратата и рамката с друг материал. Дървените конструкции се разширяват с увеличаване на топлината и влажността през лятото. Други материали, като алуминий или стомана, ще имат по-малка вероятност да показват признаци на топлинно разширение.

Изтощена батерия при смарт бравите

Смарт бравите са най-новите технологии, които правят големи промени в хардуерната индустрия. Те са удобни по редица причини. Използвайки интелигентни брави, можете да настроите система за влизане без ключ във вашия дом или офис. Това осигурява доклад за това кой влиза и излиза от сградата и съответната времева маркировка. Плюс това, можете да отключите вратата от разстояние от всяко място, като използвате просто приложение на вашия смартфон.

Прегледайте ръководството на потребителя за конкретно интелигентно заключване, тъй като функциите варират между различните марки и модели. При повечето устройства за интелигентно заключване червената мигаща светлина ще ви уведоми, когато батериите са изтощени. Трябва също да получите сигнал от приложението за интелигентно заключване. Лесно е да предотвратите този проблем, просто заредете или сменете батериите, когато е време.

Отключването на врата с интелигентно заключване, когато батериите са изтощени, е по-труден проблем. Отново, трябва да проверите ръководството на собственика, преди да срещнете този тип проблем, така че да знаете точно какво да правите. Всеки модел за интелигентно заключване трябва да има стандартен ключ в случай на извънредна ситуация. Като поставите ключа в ключалката, трябва да можете да преодолеете системата без ключ и да отключите вратата.

Замръзнала ключалка на вратата

След зимна буря или леден дъжд, може да имате неприятния опит да намерите замръзналата си кола или вратата. За да избегнете този проблем, ви препоръчваме да смазвате ключалките преди първата зима. Това ще помогне на механичните части на ключалката да се движат правилно дори при студено време.

За да отворите замразена ключалка, можете да опитате три трика.

Първо, можете да опитате да загреете ключа с вряща вода или топлинен пистолет. Това може да бъде дълъг процес, тъй като ще трябва да продължите да прилагате топлина, за да разтопите слоевете лед. Също така имайте предвид, че ще ви трябват ръкавици, за да защитите ръцете си.

Второ, пръскането на размразител в ключалката трябва да стопи леда доста бързо.

Трето, ако имате удължител и сешоар, можете да опитате да разтопите леда от ключалката.

Имате проблем със заключването? Обадете се на ключар

Ние от SOFIA KEY имаме дежурни мобилни екипи ключари на територията на цяла София. Когато имате спешна нужда от ключар, който да съдейства за отключване на входната врата, повикайте нашия професионален екип. Ние няма да се забавим повече от 30 минути след обаждането ви, без значение колко е часа.