Важно е да знаете какво да очаквате, когато се обадите на ключар, за да се уверите, че получавате най-високо качество на услугата. Процесът се състои от 6 лесни стъпки, които ще ви отведат до истината за това, което компанията прави и това, което компанията трябва да направи. Тази информация ще ви позволи да получите по-високо качество на свършената работа, както и да знаете какво се случва зад кулисите, когато се обадите на професионален ключар. С този списък ще бъдете в състояние уверено да се обадите на ключар и да знаете, че получавате възможно най-добрата грижа за вашия имот. Процесът се свежда до:

 • Заявка за ключар
 • Изпращане
 • Актуализация
 • Оценяване
 • Ключарски услуги
 • Плащане
 1. Заявка за ключар

Знаете проблема си и знаете кой ключар да наемете. Следващата стъпка е да се обадите на желания от вас ключар и да поискате помощ . По време на разговора ще бъдете помолени да предоставите местоположението си, от какъв тип ключар се нуждаете ( за автомобил, дом или фирма) и вашата информация за контакт.

 1. Изпращане

Фирмата ще се свърже с управителя(ключаря) на района, в който се намирате. Въз основа на това, мениджърът ще избере ключар и ще го изпрати до вашето местоположение. По време на диспечерския процес този ключар също ще получи съответната информация.

 1. Актуализиране

След като ключарят бъде изпратен, той ще се обади на клиента. По време на разговора той ще информира клиента за очакваното време на пристигане. Това поддържа клиента актуален относно начина, по който процесът напредва. През това време и ключарят може да събере допълнителна информация за ситуацията въз основа на информацията, която е получил.

 1. Оглед

Ключарят ще пристигне и ще поздрави клиента по професионален начин .Ключарят ще прецени ситуацията и ще определи какви стъпки ще трябва да предприеме. Клиентът ще бъде информиран за това какви услуги са необходими и ще бъде определена цена. След като бъде определена цената, клиентът ще подпише разписка, съгласяваща се с услугата и разходите.

 1. Ключарски услуги

Техническият процес се стартира по това време. Времето, което ще е необходимо, за завършване на работата, ще зависи от услугата и ситуацията . По време на процеса ключарят няма да навреди на нито една част от превозното средство или сградата, с изключение на деструктивното влизане (в случай на блокиране на автомобили). Деструктивното влизане се използва само, когато няма друг начин за навлизане в колата или дома и се разглежда като последна мярка.

 1. Плащане

И накрая, работата е свършена и сте доволни от услугата, която сте получили. Сметката може да бъде платена в брой или в зависимост от предпочитанията на клиента. След приключване на работата , ключарят събира оборудването си и се изнася, за да помогне на следващия човек в нужда.

Подробностите по време на работата на ключарят ще варират в зависимост от това от каква услуга или услуги се нуждаете, но Вашата собственост никога не трябва да бъде несправедливо повредена. Само в случай на деструктивно влизане , трябва да смените ключалките си, но всеки друг метод на ключарството ще остави всички брави непокътнати. Цената трябва винаги да бъде договорена, преди да се свърши каквато и да е  работа, за да се гарантира, че никой не бива експлоатиран. Процесите трябва винаги да се извършват по професионален начин . Поради тази причина винаги е добре да сте запознати с услугите, които автомобилният ключар, жилищният ключар или търговскит ключар ще ви осигурят.

Вие предприехте най-важната стъпка да бъдете информиран потребител и да се защитите от лошите и вредни практики в ключарството. Винаги продължете да се информирате и да знаете вашите опции и права, преди да се ангажирате с услуга.