podmiana-na-bravaАко ключът е заседнал в ключалката на вратата и не иска да излезе оттам, няма нужда да се разстройвате. Тази ситуация е поправима. Ключарите от фирма SOFIA KEY в най-кратки срокове могат да свалят, разглобят и ремонтират ключалката. Действат внимателно и точно, гарантират високо качество на работата. Обръщайки се към ключарите, не можете да се притеснявате – те ще премахнат всички съществуващи неизправности възможно най-бързо и ефективно. Случва се ремонтът на ключалката на вратата да се състои само в подмяна на тайната част на механизма – сърцевината. В този случай можете да се справите сами с ремонта, но тази задача все пак ще изисква определени умения.

Ето защо, за да не губите енергия и нерви, е по-добре да се обърнете към професионалисти. Прост ремонт на брави на вратите е евтин, така че е по-разумно да прибегнете до помощта на ключарите, отколкото да разбиете конструкцията със собствените си ръце и след това да похарчите пари за закупуване на друга. Ако е невъзможно да се извърши лек ремонт на ключалките, механизмът трябва да бъде напълно заменен. Когато го избирате, между другото, трябва да започнете от размера на вратата. За да не повредите платното, трябва да закупите ключалка, която не надвишава старата по размер.

В домашни условия е невъзможно да се ремонтират брави за врати от ново поколение, произведени от водещите световни производители. Само майстори с подходящи инструменти, техника и опит могат да се справят с това компетентно. След като сте похарчили много пари за надеждна ключалка, не спестявайте от монтаж или ремонт. В крайна сметка този продукт изисква внимателно професионално боравене. Надеждната ключалка с няколко степени на защита ще бъде 100% надеждна само ако е монтирана правилно. Когато монтирате или ремонтирате конструкция самостоятелно, рискувате да станете жертва на крадци или просто да развалите ключалката.

Често ремонтът на брави е необходим по време на проектиране на новопостроена къща, в която се намира апартаментът. Всъщност в този момент рамките на вратите са леко изкривени. Процесът на улягане на сградата е много бавен, така че триенето на заключващите болтове върху рамката не се появява веднага. Ситуацията обаче се влошава с времето и ключалката или напълно се проваля, или спира да се затваря. За да разберете дали вратите са виновни, трябва да затворите ключалката „на празен ход“, тоест с отворено крило на вратата. Ако това се направи без проблеми, тогава проблемът се крие в изкривяването на рамката. В тази ситуация трябва да се коригират самите врати, за да не се ремонтират ключалките или да не се сменят. И отново, само опитни ключари могат да го направят правилно – за тях задачата не е трудна.