запалване на автомобилАко е замърсена ключалката на запалване, ключът заяжда – това са проблеми, които лесно могат де се оправят. Достатъчно е да се свържете с нашия екип от ключари SOFIA KEY. Имаме дежурни мобилни екипи ключари, които могат да стигнат до всяка точка на град София.

Основни проблеми с ключалките за запалване

Ремонт на автомобилни ключалки се извършва по различни причини. Те са предимно банални. Например, често се затваря ключ. Или заглуши запалването. На пръв поглед изглежда, че е необходимо да се смени превключвателя за запалване. Но тази услуга не е евтина. Да, и в такива случаи, не се изисква – по-скоро обикновен ремонт.

Проблемите с ключалките за запалване са много.

Например ремонтът на автомобилни ключалки се извършва, когато:

Лошо завъртане на ключа.

Ситуацията е некритична, защото можете да стартирате колата и така. Но навременният ремонт ще предотврати по-нататъшни щети и ще спести много пари.

Деформация на ключа при завъртане. В лицето на очевидните износващи се плочи в патрона. В такива ситуации забавянето ще доведе до повреждане на ключалката. Тук трябва незабавно да се свържете с сервизния център.

Затруднено поставяне на ключа. Бравата може да е ръждясала. И може би има много прах, натрупан в нея. Трябва да се прецени на място и да се отстранят причините.

Заяждане на ключалката. Това е последният етап от повредата. Определено има нужда от ремонт на запалването. В същото време се предприемат превантивни мерки за предотвратяване на повторно засядане.

Въпреки това, в повечето случаи се извършва „козметична“ работа. Тя включва подмяна на сърцевината и ремонт на патрона на запалването. И двете процедури са лесни, следователно те са сравнително евтини.

Затруднения при ремонт на запалването

Всички трудности, свързани с ремонт на брави, свързани със собственика на колата. Факт е, че се препоръчва свързване с услугата, когато се появят първите описани по-горе симптоми. Това е, ако ключът влиза трудно и не може да се завърти лесно.

В повечето случаи се стига до поправка на ключалката на колата. И ако се колебаете да посетите автомобилните ключари – последиците ще бъдат непредсказуеми. Може да се наложи да поправите ключа за запалване.

Затова е необходимо веднага да  предотвратите проблема, отколкото да се изчака, докато се влоши още повече. Така че можете да спестите не само пари, но и време и нерви, също така си струва да си припомните, че ако решите сами да поправите заключването можете да влошите ситуацията още повече.