brava2Имаме ли доверие на ключарите, които ни монтират блиндираната врата и как стои въпросът с възможността за неоторизирано изработване на дубликат на ключа за вашата входна врата?

Често те поръчват блиндирана врата на апартамент, в който все още тече ремонт и собственикът не желае работниците му да имат дубликат на ключовете след завършване на обекта.

Да, наистина, такъв проблем съществува и никой не е имунизиран от него. В крайна сметка клиентът може да се довери на представителите на фирмата или не, но все пак има възможност някой от служителите на такава фирма да направи дубликат на вашия ключ и след известно време може да се случи най-лошото …

Но от друга страна: в крайна сметка, ако клиентът предостави своите ключалки, парите ще бъдат приблизително същите, но можете да прекарате целия ден в избора на ключалки в магазините. Избраните брави може да не са съвместими с избраната метална врата, например по отношение на дебелината.

В крайна сметка такава брава не може да се монтира на метални врати с дебелина 8 см и т.н. И най-тъжното е, че при монтажа майстора не може да даде гаранция за тях! Това означава, че в случай на повреда на ключалката на клиента, той ще трябва сам да разглоби ключалката и да я занесе в магазина или базара, откъдето я е купил, но дори и там няма гаранция, че ключалката ще бъде призната за дефектна , сменена или ремонтирана …

Най-вероятно ще намерят 1000 и 1 причина да обвинят собственика му за повредата на бравата поради неграмотна работа или поради неправилен монтаж от блиндирани врати. Така продавачът ще се отърве от вас, като пренасочи клиента към монтажници на блиндирани врати – омагьосан кръг!

Професионалните ключари препоръчват наистина компетентно решение на проблема с дубликати на ключове: то се състои в поръчка на брави с възможност за смяна на тайната или с ключове в запечатани опаковки или кутии. И не е необходимо да поръчвате много скъпи брави.