Вашият автомобил е не само скъп актив, но е и най-вероятно изпълнен с ценно съдържание, което ги прави популярна цел за крадците. Независимо дали вашият автомобил е на стойност £ 1000 или £ 100,000, винаги съществува риск от кражба, поради което е важно да се използват най-добрите възможни мерки за сигурност, за да се запази безопасността и сигурността му.

Има много лесни начини да осигурите сигурността на автомобила си, както и на дома си, като например не забравяте да заключите прозорците и вратите си, когато автомобилът е празен и да избегнете оставянето  на ценности на видими места по таблото. За допълнителна сигурност има широка гама продукти за сигурност, които помагат да се възпрат крадците и да се намали рискът от кражба.

Продукти за защита на моторни превозни средства:

Скоба за колелото

Скобите на колелата действат като мигновени визуални възпиращи средства, тъй като те отнемат време за премахване. Скобите на колелата гарантират, че колелата на моторното ви средство са напълно обездвижени.

Заключване на волана

Заключването на волана, подобно на скоба за колела, действа като препятствие и имобилайзер.

Ръчна спирачка / заключване на скоростите

Заключване на скоростната кутия ще блокира вашата скоростна кутия на ръчната спирачка, като така увеличава усилията, необходими за кражбата на вашия автомобил, като по този начин възпира опортюнистичните крадци.

Аларми

Повечето модерни превозни средства са оборудвани с аларма, но ако вашият автомобил е по-стар модел, има много аларми на пазара, които ще увеличат вашата сигурност. Алармите имат различни функции като вътрешни сензори за движение, външни сензори и вградени камери.

Охранителен пост

Охранителните постове са идеални за онези, които държат  превозното си средство у дома. Охранителният пост е проста, но ефективна форма на сигурност, която може да се използва при входовете на алеите и гаражите.

Проследяващо устройство

Устройството за проследяване ще следи превозното ви средство по всяко време, което ви позволява да знаете точно къде е то. Ако автомобилът ви бъде откраднат, сигналът се изпраща от дистанционното управление, определящо точното местоположение на автомобила ви, което ви дава много по-големи шансове да си го върнете.

Накрая, когато увеличите сигурността на вашия автомобил, ще трябва да имате предвид и изискванията на вашата застрахователна компания. Много политики ще посочат необходимите мерки за сигурност, за да запазят договорът ви валиден, така че да сте покрити, ако се случи най-лошото. Уверете се, че договорът ви не само покрива самия автомобил, но и ценностите в него.