close-up-door-focus-101808Какво представлява системата с един ключ?

Многостепенната йерархична схема на управление на предприятия и компании отдавна настоява за изобретяването на опростена система за достъп на служителите до помещения с различна степен на секретност.

Главният ключ, който се появи в средата на 20-ти век, решава този проблем, като опростява, от една страна, движението на работниците във фирмата, а от друга, чрез ограничаване на достъпа до поверителна информация до неоторизирани лица. Днес такива системи са обичайни навсякъде и са разделени според метода на отваряне и метода на производство.

Многостепенните и пресичащите се системи в големите организации са идеалното решение за йерархична структура на управление. Например, всеки служител има ключ само от офиса си, ръководителят на отдел може да отваря стаи на подчинените с един ключ, ключът на режисьора е подходящ за абсолютно всички стаи.

В зависимост от целите на системата е избрана ключовата производствена концепция. Тя може да бъде йерархична, подходяща за горния пример, или матрица, когато клиентът попълва таблицата с броя на ключовете и специфичните стаи, които могат да бъдат отворени с тяхна помощ.

Видове системи и тяхното приложение

Използването на универсални ключове незабавно придоби популярност по целия свят. Системата за заключване на главния ключ се превърна в неразделна характеристика на търговски компании, фабрики,  болници и други. Не трябва обаче да се мисли, че универсалната схема е подходяща само за юридически лица. Много собственици на градски апартаменти и частни недвижими имоти поръчват  тази система. Удобно е да се отвори с един ключ вратата на апартамент, лятна къща, гараж, баня? Има няколко основни схеми.

Системата на централния ключ позволява на едно устройство да отвори необходимия брой ключалки. Както вече беше обяснено, може да има сложни системи на главния ключ и йерархични схеми на главния ключ.

Системата за централно заключване предполага възможността за отключване на вратата с различни ключове, което е удобно, например, за директора и неговите заместници, както и за членовете на семейството, които живеят на същата територия.

Предимства на системата

В допълнение към баналното опростяване на процедурата за влизане в правилната стая, използването на система с един ключ или на една система за заключване има много неоспорими предимства за собствениците му. От една страна, той ограничава достъпа до поверителна информация до неупълномощени лица. От друга страна, тя помага за бързо и ефективно организиране на евакуацията на хора в случай на непреодолима сила: При пожар, наводнение, земетресение.

Можете да изберете индивидуално решение с различна степен на секретност и надеждност, най-подходящо за специфичните нужди на физическо или юридическо лице.

Нуждаете се от тази система? Свържете се с нашата компания!

В допълнение към производството на дубликати, ремонт на брави, монтаж на системи за сигурност, нашата компания се занимава с проектиране и монтаж на брави. Такива схеми, които са много практично и удобно решение за помещения  с голям брой стаи, стават все по-популярни. Проста система с един ключ, чиято цена е достъпна за всички потребители, е рентабилна и ефективна от гледна точка на сигурността. Нашите майстори ще помогнат във всяка ситуация.

  • Ние ще осигурим готови решения или ще проектираме схема за индивидуални поръчки.
  • Ние ще обединим ключалките от всякакъв тип под един ключ или различни ключове под едно заключване.
  • Работим с дървени, пластмасови, метални врати и брави на всички марки.
  • Гаранцията за ключалки и ключове е сигурна, ние ще осигурим консултантска помощ.

Ако планирате да опростите системата за достъп до поверените помещения, но не знаете как да разпределите по-добре ключовете – свържете се с нас.