Останете на светло

Дори ако входната врата или колата ви са в сянка, по-добре стойте на няколко метра разстояние, където сте видими за обществеността. Застанете там, където има светлина. Улична лампа или предница на магазина ще свършат работа. Способността другите да виждат какво се случва ще възпира всеки, който може да иска да ви притеснява.

Изглеждайте уверени

Най-често тенденцията е да изглеждате видимо разочаровани или притеснени, когато сте заключени. Не забравяйте, че ключар идва да помогне; всичко, което трябва да направите, е да изчакате безопасно. Не давайте на никого причина да мисли, че сте уязвими.

Използвайте вашия телефон

Ако имате телефона си при себе си, обадете се на някого. Кажете на този човек къде се намирате и се уверете, че вашият приятел остава на телефона, за да слуша, докато чакате. Ако в момента няма никой, престорете се, че сте дълбоко в разговор с някого. Винаги бъдете готови да се обадите за помощ, ако смятате, че имате нужда от нея.

Скрийте ценностите си

Няма нужда да рекламирате пред света, че сте останали навън и имате нещо, което хората може да искат. Ако носите или държите ценности като бижута, скрийте ги в джоб.

Не се ангажирайте

Игнорирайте всеки, който се опитва да ви досажда или плаши. Просто продължете да действате уверено и заето, останете в добре осветена зона и се обадете за помощ, ако е необходимо. Ако сте останали някъде в опасност, не позволявайте на никого да ви замесва в спор или неудобен разговор.