ключарски-услуги-отваряне-на-врата

Наемайте само реномирани компании

Поради чувствителния характер на работата е наложително да наемате само ключари от реномирани компании. Вижте онлайн отзиви и препоръки, преди да наемете такъв. Ако можете, попитайте приятели и членове на семейството кого биха препоръчали. Като работите само с утвърдени и доказани ключари, ще намалите шанса да се възползвате.

Поискайте идентификация и фирмени пълномощия

Искате да сте сигурни, че ключарят, който сте наели, е човекът, който се появява. Престъпникът може да се представи като ключар, ако забележи, че сте заключени от колата или дома си. Поискайте да видите фирмена лична карта, за да сте сигурни, че лицето, което се появява, е лицето, което сте наели. Всеки уважаван ключар няма да има проблем да ви покаже пълномощията си, преди да започне работата си.

Очаквайте ключарите да поискат доказателство за собственост

Можете да наемете ключар, който да отключи това, което притежавате или да наемете. Не можете да наемете ключар, който да ви помогне да нахлуете в апартамента на бившия си приятел или в офиса на вашата компания. Очаквайте от ключаря да поиска доказателство, че живеете там, преди да започнете работата. Това може да е толкова просто, колкото да поискате да видите адреса в шофьорската си книжка. Ако вашият ключар не поиска доказателства, това може да е знак, за който да внимавате.

Предварително скрити такси

Една от най-често срещаните измами в ключарската индустрия е да се посочи една цена по телефона и след това да се повиши цената, докато сте на работното място. Тези ключари осъзнават, че се намирате в уязвимо място на нужда и може да са готови да платят всичко, само за да се върнат бързо в дома ви. По време на първоначалното телефонно обаждане попитайте какви скрити такси начисляват извън посоченото и ако е възможно, вземете офертата в писмена форма чрез имейл или текстово съобщение.