handyman-install-the-new-door-lock-in-new-houseИзборът на цилиндъра е доста отговорен въпрос, който предполага, че сте запознати с различните му характеристики. Един от важните параметри е тайната на цилиндъра. В много описания тази стойност се счита за почти основна характеристика – казват, че след като сте купили цилиндър ​​с висока секретност, можете да спите спокойно. Повярвайте, това не винаги е така.

И така, каква е тайната на ларвата и какво трябва да се вземе предвид.

Каква е тайната на ларвата

Като начало всичко не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. Основният проблем е, че няма ясно описание на тайната на цилиндъра и всеки го тълкува по различен начин.

Тайната на цилиндровия механизъм е максимален брой тайни комбинации, след което кодът на ключа може да се повтори. Преведено на прост език, това означава уникалност на ключа. Има определени таблици, показващи броя на възможните комбинации и класификацията, обвързана с тази стойност.

Цилиндрите изпълняват функцията на секретност – те имат минимален набор от защитни елементи срещу насилствен взлом, много тайни елементи и сложна конструкция. И с всичко това някои се отключват доста лесно с един от методите за хакване – чрез удар, поради което производителят трябваше да пусне нов модел, който да подобри функциите – проблемът е отстранен с допълнителен проходен щифт.

Изводът се оказва доста странен – ​​тайната на механизма поради липсата на точна формулировка като характеристика на цилиндъра е доста трудна за разглеждане. Въпреки това терминът секретност съществува, но не под отделна форма, а като част от стандартите, най -известният от които е EN 1303. Такива стандарти имат много клаузи, описващи устойчивостта на ларвите към определен вид въздействие или отделна характеристика на цилиндъра. Всеки елемент има оценки, които оценяват специфичен параметър за определен цилиндър. В стандарта EN -1303 седмата клауза се нарича Key related security – той е този, който отговаря за броя на кодовите елементи, броя на възможните комбинации и други характеристики.

Седма клауза на EN 1303

Оказва се, че ако искате да закупите наистина висококачествен и надежден цилиндър, трябва да се разгледате от позицията на цялостна оценка, която предлагат такива стандарти и която може напълно да бъде наречена устойчивост при взлом на цилиндъра. Да, но това е на теория. На практика тези стандарти са много трудни за намиране и още по -трудно да бъдат разбрани дори за обучен човек.