Собствениците на имоти и управителите на сгради все повече се притесняват от заплахата от кражба на опаковки. С преобладаването на онлайн доставките – кражбата на опаковката се е увеличила. Ето някои фантастични начини да предотвратите появата на кражба на пакети във Вашия имот, както са подготвени от специалистите по сигурността в областта на жилищното, търговското и имущественото управление в денонощните ключари в София.

Камери за сигурност

Инсталирайте висококачествена камера за сигурност в зоните за доставка на пакета от вашия дом или апартамент комплекс. Уверете се, че сте ги насочили директно към мястото, където ще останат пакетите. Това ще служи както като предпазна мярка за улавянето на виновника, в случай че крадецът е достатъчно смел да открадне пакета така или иначе, но и като възпиращо средство, което много ще обезсърчи всеки крадец да обмисли кражба на опаковката.

Уверете се, че сте закупили висококачествена камера за сигурност, в идеалния случай с разширени функции като оптично мащабиране и висока разделителна способност. Трябва да обмислите инсталирането на висококачествена интелигентна камера за сигурност, тъй като тя ще ви позволи лесно да преглеждате кадрите, както и да наблюдавате своето имущество на живо от разстояние.

 Винаги изискват подписи

Изгответе политика за Вашата собственост, която ще изисква подписи за всички доставки. DHL имат всички специални услуги (UPS се нарича My Choice), което позволява персонализираните предпочитания да се задават за всяка доставка, която изисква ръчен подпис от определения приемник, за да бъде оставен пакет в имота. Чрез настройването на тази политика за Вашия имот ще премахнете възможността пакетите без предупреждение в предните ви стъпки или в лобито да бъдат прескочени от безскрупулни хора.

Контрол на достъпа

Чрез инсталирането на интелигентна система за контрол на достъпа до Вашата собственост – на която днес има налични възможности на пазара – можете ефективно да контролирате кой влиза в имота Ви, и  кога. Препоръчваме да инсталирате интелигентен интерком и система за контрол на достъпа, която позволява на хората да дойдат до вашия имот с предварително зададен, времеви чувствителен код, който ще работи само за определено време за доставка. Това ще премахне възможността случайният крадец на пакетите да може да ходи по Вашия имот по всяко време от главната улица. Системите за интелигентен контрол на достъпа ще ви позволят да позволите на хората да живеят на собственост и да гледате на живо видео и аудио емисии, излъчвани от входната врата на вашия имот, до вашия смартфон от всяко разстояние. Това има фантастичната полза от това да ви позволим спокойствие, като знаете точно кой може да влезе в имота ви, кога. Някои фантастични технологии за контрол на достъпа на живо на пазара днес включват марки като Ring Video Doorbells.