Твърде често чувам грешна информация за ключарите, включително „те таксуват твърде много“, „отключването на ключалка е лесно“ или „мога да го направя сам“.

Но нека разгледаме малко подробно тези три мита, които може би сте чували … и обясним защо те просто не са верни.

podmiana-na-brava

Таксуват твърде много

Първото нещо, което повечето хора правят, когато се заключат или загубят ключовете си, е да помислят да се свържат с местен ключар. Ако въведете „Ключар в София”, в търсачката на телефона си, тогава ще получите информация за много местни ключарски компании. Тези, които се показват в горната част на страницата, най-вероятно ще бъдат платени реклами. Това означава, че компанията е платила на Google, за да могат да бъдат изброени в горната част на търсенето. Когато кликнете върху връзката им, това им струва пари и това е цена, която те често прехвърлят на своите клиенти. Това означава, че работата ще ви струва повече, отколкото би трябвало, и може да се окажете, че се занимавате с национална компания, а не с ключар в София, който наистина е местен и ще ви таксува много по-малко от голяма национална компания. След като видях фактури от някои от тези компании, мога да потвърдя, че таксата за отваряне на врата може да бъде до 10 пъти сумата, която бихте начислили от местна независима компания.

Заключването може да бъде стресиращо, но не се паникьосвайте. Преди да направите необмислено обаждане, превъртете надолу резултатите от търсенето си и погледнете естествените органични позиции – тук ще намерите онези ключари, които са истински местни. Бързата проверка на картата ще ви покаже доколко е местна компания. Ако използвате местен ключар в София – като Sofia Key Service – шансовете са, че ще получите не само услуга от най-висок клас, но и цена, която е справедлива.

Отключването на брава е лесно

Както при повечето неща в живота, с практика – човек се перфекционира в определена сфера. Това със сигурност може да се каже по отношение на отключване на брави. Отнема време и търпение, много търпение, за да се научите как да отключвате различни видове брави. Производителите непрекъснато се опитват да надминат ключарите с нови брави, които са все по-сложни. Разбира се, те го правят, за да сте в безопасност в дома или на работното си място, но това означава, че ключарите трябва да останат само с една крачка напред, за да можем да отключим ключалката ви, когато имате нужда от нас.

Ето защо е важно да използвате местен ключар, а не национална компания. Що се отнася до получаването на достъп до дома ви по неразрушителен начин, местната компания може да има повече търпение. Защо е това? Независимите местни ключари често разчитат на уста на уста, когато става въпрос за нови клиенти. Това е често причината, поради която отделяме допълнително време и усилия, за да изградим добра репутация, като гарантираме, че няма повреда на вашата ключалка или врата. Ако можем да направим това, ще ви спестим време и пари и по-вероятно ще използвате приятелския си ключар Sofiq Key Service следващия път, когато нещо се случи.

Националната компания е по-вероятно просто да пробие ключалката ви, вместо да се опита да я отключи. Въпреки че това може да е по-бързо, те ще трябва да подменят ключалката, която е била повредена и това ще ви струва повече.

Мога да го направя сам

Повечето нови собственици на жилища искат да подобрят бравите си и това със сигурност бихме препоръчали. Въпросът е, че мнозина вярват, че могат да го направят сами. Въпреки че много хора са напълно компетентни да сменят ключалка, жизненоважно е всички нови ключалки на даден имот да са правилните и да отговарят на стандарта, който се изисква, за да бъдат най-ефективни. В дългосрочен план може да струва хиляди, ако имате ключалка, която не отговаря на стандарта, изискван от вашата застраховка. Това е така, защото ако вашата ключалка е монтирана неправилно или не отговаря на одобрения стандарт, всяко искане, направено по вашата застраховка, може да е невалидно.

Наличието на брави, монтирани от реномиран ключар в София, ще ви осигури спокойствие, че вашият дом е в безопасност, а ключалките и работата ще бъдат гарантирани.