заключен-катинарНие сме една от първите частни ключарски фирми в България с дългогодишен опит в ключарските услуги в София. Предлагаме всякакъв вид ключарски услуги. Често получаваме обаждания от клиенти, които искат да се извади ключа,  смяна на бравата, дубликати ключове.

Първо, един добър ключар трябва да определи повредата още при телефонното обаждане на  клиента:

Повторно заключване

Много ключалки могат да бъдат повторно монтирани и поддържани така, че да работят по-добре от всякога.

Най-честата причина за повторно натискане на ключалките е да се поддържа контрол, върху имота. Контролът на ключовете означава просто отчитане на всички ключове, направени за работа с ключалките. След като ключовете бъдат отпуснати, клавишният контрол се губи. Очевидно при предишно притежавани жилища не знаете кой е имал достъп до ключовете.

Използването на ключа на собственика може да попречи на бъдещото използване на ключа на изпълнителя, често в главната ключалка остават главните игли. Всеки главен щифт удвоява броя на ключовете, които ще задействат ключалката.

В много случаи до 16 различни ключа могат да управляват ключалките на един дом. Подмяната на ключа ще премахне тези главни щифтове и ще елиминира възможността друг ключ да управлява ключалките.

Подмяната позволява на ключаря да проучи състоянието на ключалката и нейното инсталиране. Много проблеми могат да бъдат коригирани, без да се заменя ключалката. Ключалките обикновено се смазват, когато се поставят отново, което може да ги накара да работят много по-гладко. След това отново могат да се открият проблеми, които показват, че трябва да се замени .

Някои производители предлагат ключалки, които могат да бъдат пренастроени от потребителя. Това не са стандартните ключалки, които служат като гръбнак на ключарската индустрия. За да се позволи повторно зареждане без разглобяване, се въвеждат много допълнителни сложни части, които могат да доведат до неизправности и са по-лесни за заобикаляне от традиционните брави.

Подмяна на брави

При определени обстоятелства бравите трябва да бъдат заменени. Ключалките се носят, понякога след точката, в която може да подобри функцията им. Не е лоша идея да настроите ключалките, които имате. Когато разгледате собствеността, която защитават бравите, има смисъл да купувате качествени брави и добър хардуер за  заключване.

Може да искате да си замените бравите  по чисто естетически причини или следствие на увреждания,  лостовите ключалки са привлекателни и лесни за управление. По същия начин се предлагат болтовете с вътрешен въртящ се палец, който може да се управлява без физическа намеса. Електронните брави също стават все по-популярни, но трябва да запомните, че това, което предлагат, е за по-голямо удобство, а не за сигурност.

Консултирането с професионален ключар може да бъде най-добрият начин да се определи какво ви трябва. Ако имате да изберете, да замените ключалките, вашият ключар ще има достъп до много по-висококачествен хардуер от този, който обикновено се намира в ключарските магазини.

Нашите ключари са хора, които имат дълъг стаж в този бранш. Те са професионалисти в пълния смисъл на думата. Нашите ключарски услуги включват и автоключар и денонощен ключар. Винаги са учтиви, пристигат на място и никога не остават клиент в беда.

Потърсете ни и ще се убедите сами!